Gjatë gjithë historisë së modës një pjesë e mirë e stileve rikthehen ose qëndrojnë ekzistente për vite me radhë, një prej tyre është stili minimalist, i karakterizuar nga thjeshtësia dhe dobia.

Rrobat dhe aksesorët minimalist janë aty për të përmirësuar, jo për të dominuar. Minimalizmi nuk është kurrë në modë, por është veçanërisht i rëndësishëm në një vit që ka riformuar përparësitë tona dhe na nxiti të përqendrohemi në atë që ka vërtet rëndësi. Ka qenë një vit i kthimit te gjërat themelore, në jetën tonë të përditshme dhe në modë.

Si të ndërtosh një 'look' minimalist

Pjesët minimaliste, që karakterizohen nga vija të drejta, ngjyra të pastra, forma të rregullta, materiale të sofistikuara.

Baza

Një këmishë e bardhë është një gatishmëri minimaliste. Një frymëzim nga veshjet për meshkuj, i cili ju bën një pamje rastësore zyrtare. Një fustan i zi po ashtu është thelbësor në garderobën tuaj.

Elemente skulpturore

Të jesh minimaliste do të thotë të kesh elemente skulpturore: linja simetrike, thekse gjeometrike, që japin një ndikim të madh në dukjen tuaj të jashtme. Nuk duhet t'i përmbaheni vetëm toneve neutrale për të qenë minimaliste, siluetat klasike në një 'shpërthim' strategjik ngjyrash, përshtaten gjithashtu me frymën minimaliste.

Këpucët

Asnjë aksesor tjetër nuk mund ta zëvendësojë rëndësinë e këpucëve. Gjithashtu është një aspekt kryesor kur bëhet fjalë për të qenit minimaliste. Një palë këpucë të zeza mat me majë, të zbukuruara me kopsa delikate, janë ideale për t'u ndjerë minimaliste.

Çanta

Çanta minimaliste përkufizohet nga ngurtësia dhe logot e thjeshta. 'Shoulder Bag' është e njohur për si ideale për 'look-un' minimalist.