Shpesh nuk gjejmë fjalët e duhura për të shprehur atë që ndjejmë. Por mund t'i gjemë këto fjalë në libra dhe në filma të ndryshëm, të cilat kanë mbetur si thënie dashurie nga autorë të mëdhenj.

"Unë të dua, dhe ky është fillimi dhe mbarimi i gjithçkaje". - F. Scott Fitzgerald

“Unë nuk jam asgjë e veçantë, për këtë jam i sigurt. Unë jam një njeri i zakonshëm me mendime të zakonshme dhe kam bërë një jetë të zakonshme. Nuk ka monumente të dedikuara për mua dhe emri im do të harrohet së shpejti, por unë e kam dashur dikw me gjithë zemër dhe shpirt, dhe për mua, kjo ka qenë gjithmonë e mjaftueshme .. "- Nicholas Sparks," The Notebook

“Unë të dua pa e ditur se si, ose kur, apo nga ku. Unë të dua thjesht, pa probleme ose krenari: Të dua në këtë mënyrë sepse nuk di ndonjë mënyrë tjetër të dashurisë përveç kësaj, në të cilën nuk ekziston unë ose ti.."- Pablo Neruda, "100 Love Sonnets "

"Njëherë e një kohë ishte një djalë që donte një vajzë dhe e qeshura e saj ishte si një pyetje që ai donte tw kalonte gjithë jetën duke iu përgjigjur." - Nicole Krauss, "The History of Love"

"Gjithë jetën time, zemra ime ka mall për një gjë që nuk mund ta përmend." - Andre Breton, "Dashuri e çmendur"
 
"Nga çfarëdo që të jenë bërë shpirtrat tanë, i joti dhe imi janë të njëjtë". —Emily Bronte, “Wuthering Heights”

"Ne duheshim me një dashuri që ishte më shumë se dashuri.” - Edgar Allan Poe, "Annabel Lee"
 
“Nuk ka kurrë një kohë ose vend për dashurinë e vërtetë. Ndodh aksidentalisht, me një rrahje zemre, me një moment të vetëm pulsues”- Sarah Dessen,“ E Vërteta Përgjithmonë ”
 
“Dyshoni se yjet janë zjarr;
Dyshoni se dielli lëviz;
Dysho të vërtetën për të qenë gënjeshtar;
Por kurrë mos dysho se të dua.”
- William Shakespeare, "Hamlet"


Si e shqiptoni fjalwn 'dashuri'? "- Gic
"Ju nuk e shqiptoni... ju e ndjeni atë." - 'Pooh' 
- A.A. Milne