Mbretëresha ka mbajur një fjalim të rrallë mbi vaksinimin ndaj koronavirusit, duke sugjeruar se është egoizëm të mos marrësh vaksinën.

Mbretëresha foli gjatë një komunikimi me video WebEx me katër oficerë të lartë përgjegjës që drejtuan vendosjen e vaksinimit Covid-19 në të gjithë Anglinë, Skocinë, Uellsin dhe Irlandën e Veriut.

Sipas DailyMail, Mbretëresha inkurajoi ata që vështirë se mendojnë për njerëzit e tjerë në vend të vetvetes.

Monarkja 94-vjeçare tha se vaksina që mori muajin e kaluar nuk e dëmtoi aspak dhe e kishte bërë atë të ndihej e mbrojtur. Duke e cilësuar Covidin si një murtajë, ajo tha se ishte e jashtëzakonshme sa shpejt ishte vënë në veprim programi i vaksinimit, duke ndihmuar kaq shumë njerëz.

Është jashtëzakonisht e pazakontë për mbretëreshën të mbajë një qëndrim kaq të fortë publik mbi çështjet e diskutueshme dhe vërejtjet e saj do të shihen si një fitore për përpjekjet për të rritur besimin. Një shef i vaksinave NHS tha se ishte një hap tepër i rëndësishëm për besimin në programin e vaksinimit.

Një burim mbretëror e krahasoi ndërhyrjen e kësaj jave me fjalimin e mbajtur nga Mbretëresha në fillim të pandemisë në të cilën ajo i nxiti njerëzit të qëndronin në shtëpi dhe foli për nevojën për të punuar së bashku për të mposhtur virusin.

Më shumë se 18 milion Britanikë, një në tre të rritur, kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës, 448,962 të tjerë u dhanë dozat e para të mërkurën.

Por zyrtarët janë të shqetësuar se hezitimi i njerëzve ende mund të dëmtojë shtrirjen dhe madje të ngadalësojë lehtësimin e kufizimeve të bllokimit. Ata vlerësojnë se rreth 15 përqind e popullsisë nuk do të pranojë ofertën e një vaksine, me skepticizmin më të lartë midis të rinjve dhe grupeve etnike të pakicave.