Modelja rumune e famshme në Itali, Madalina Ghenea u është drejtuar rrjeteve sociale së fundmi, jo për të postuar një foto nga përditshmëria apo setet e saj fotografike, por për të ndarë një mesazh të rëndësishëm. Ajo ka treguar historinë e saj, me talljet dhe kërcënimet online, për t’u dhënë forcë të gjithë njerëzve që përjetojnë anët negative të rrjeteve sociale.

Mesazhi i saj i plotë:

Mediat sociale na japin mundësinë për të folur dhe takuar njëri-tjetrin: edhe pse virtualisht ne kemi mundësinë të hyjmë në jetën e njerëzve, në jetën e tyre të përditshme dhe në momentet e tyre të veçanta.

Ata që kanë qoftë një ndjekës në mediat sociale, kanë gjithashtu mundësinë të nisin një mesazh dhe të përforcojnë shikueshmërinë e tij, në mënyrë që ta bëjnë atë të bëhet një temë e përbashkët mbi të cilën duhet t’i kushtojnë vëmendje ose të reflektojnë.

Pikërisht për këtë arsye vendosa të ndaj atë që më ka ndodhur për shumë vite: fyerje falas, shaka jo shumë për të qeshur, por edhe sulme verbale mbi mua dhe familjen time, si dhe kërcënime me vdekje.

Kush shkruan, me sa duket nuk ka fytyrë, pasi fshihet pas komenteve nga llogari të rreme, mesazhe për miqtë e mi ku tallem dhe agresivitet i vazhdueshëm në bisedat private.

Kush shkruan nuk dëshiron thjesht të shprehë mendimin e tij, shijen e tij ose opinionin e tij.

Kush shkruan, për kaq shumë vite, ka qëllimin e vetëm të frikësojë, të tallet, të diskreditojë dhe të poshtërojë një person që nuk mund të mbrohet drejtpërdrejt ... pasi nuk ka asnjë përballje, por fshihet "prapa një tastiere".

Kam duruar shumë duke menduar se një ditë do të kalonte e gjithë kjo, do ta kisha lënë pas dhe do të kisha parë përpara ... por agresionet janë gjithnjë e më intensive dhe nuk qetësohen.

Unë jam një figurë publike, por edhe një vajzë, një nënë dhe një bijë si shumë të tjera. Unë kam pasiguritë e mia dhe frikën time.

Kam kuptuar një gjë shumë të rëndësishme: Kushdo që është viktimë e agresionit të vazhdueshëm në mediat sociale nuk duhet të turpërohet, nuk ka bërë asgjë të keqe dhe nuk duhet të justifikojë asgjë. Shpesh nuk ka asnjë arsye të vërtetë për të qenë në qendër të një situate kaq të pakëndshme.

Sidoqoftë, po e përdor këtë moment të brishtësisë dhe vështirësisë për të menduar për njerëzit më të pambrojtur që më ndjekin dhe më kushtojnë vëmendjen e tyre. Unë mendoj për vajzat e reja që shpesh tallen, sepse nuk konsiderohen mjaft të bukura, inteligjente apo të afta, por gjithashtu të djemve të rinj që mbyllen në vetvete duke pritur të gjejnë përgjigjen e një keqdashjeje, të cilën ata nuk mund ta kuptojnë.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madalina Diana Ghenea (@officialmadalinaghenea)