Princi Philip, Duka i Edinburgut, ndërroi jetë të premten në moshën 99-vjeçare. Princi u martua me Mbretëreshën Elizabeth II pesë vjet para se ajo të bëhej mbretëreshë - por kur ajo u kurorëzua, atij nuk iu dha titulli i mbretit. Kjo sepse Princi Philip, i cili në fakt është një ish-princ i Danimarkës dhe Greqisë, nuk ishte asnjëherë në linjë me fronin britanik.

Princi Philip u martua me Mbretëreshën Elizabeth II në 1947 dhe ajo u bë mbretëreshë në 1952 pas vdekjes së babait të saj, Mbretit George VI. Ajo më vonë i dha bashkëshortit titullin e princit.

Ky titull nuk ishte i vogël për Princin Philip - ai nuk supozohej të quhej mbret ose princ. 

Një grua që martohet me mbretin mund të quhet mbretëreshë, por për burrat që martohen me monarkun, ka rregulla të ndryshme. Ata nuk mund ta përdorin titullin mbret sepse u jepet vetëm meshkujve që trashëgojnë fronin, sipas BBC News.

Prandaj, djali i madh i çiftit, Charles, Princi i Uellsit, do të marrë titullin mbret kur të marrë këtë pozitë. Fëmijët e tjerë të tyre: Princesha Anne, Princi Andrew dhe Princi Edward do t'i mbajnë këto tituj.

Princi William, djali i Princit Charles dhe nipi i mbretëreshës, është radhë në radhë për titullin mbret, i ndjekur nga djali i tij i madh, Princi George.

Dhënia e Princit Philip titullin e tij nuk është i vetmi vendim unik i marrë nga mbretëresha. Në vitin 1960, Mbretëresha Elizabeth dhe Princi Philip vendosën të dallojnë veten nga mbretërit e kaluar, të cilët nuk i përdorën mbiemrat. Ata filluan të përdorin një mbiemër të vjetër: Mountbatten-Windsor, Mountbatten që vinte nga stërgjyshërit Princit Phillip.

Pra, fëmijët dhe nipërit e mbretëreshës mund të përdorin Mountbatten-Windsor si mbiemër - kur të kenë nevojë. Sidoqoftë, mbretërit nuk kanë shumë përdorim të mbiemrave; ata tashmë kanë mjaft tituj, si Princi William, Duka i Kembrixhit.