Kohët kanë ndryshuar dhe bashkë me to edhe zakonet e këqija nën çarçafë. Sepse nëse më parë do të ankoheshim vetëm për monotoninë, dembelizmin dhe zakonet e tjera të këqija si anti-eros, sot teknologjia me smartphona dhe tableta është shtuar ndjeshëm duke kërcënuar kështu lidhjet. Me pak fjalë, gjithnjë e më shumë shpërqendrime që sigurisht nuk ndihmojnë seksin. Shtoji kësaj një ngurtësi të caktuar në role, ankthin e performancës që i pengon gratë dhe burrat, frika nga konfrontimet e mundshme, etj. Këtu janë pesë gabimet kryesore që duhen shmangur në shtrat.

Celulari
Një armik tjetër i seksit është telefoni celular, tani një shoqërues i pandashëm i ditëve tona dhe ndonjëherë edhe i netëve. Ta sjellësh këtë objekt në shtrat nuk është e këshillueshme ose të paktën ne duhet ta mbajmë atë në një distancë për të mos rënë në tundim. Shpërqendrimi i vetes me smartphone në dorë zvogëlon dëshirën e ndërsjellë, duke privuar partnerët nga intimiteti i tyre dhe dëshira për t'i kushtuar kohë vetes.

Monotonia
Ky është një armik i ashpër i seksit dhe për fat të keq ndodh lehtësisht sidomos në çifte që kanë kohë të gjatë bashkë. Me kalimin e kohës dëshira për të eksploruar tjetrin zvogëlohet pothuajse në mënyrë të pashmangshme. Prandaj, ne duhet të kemi vullnetin të rizbulojmë veten dhe të përjetojmë gjëra të reja, jo vetëm pozicione por edhe fantazi, etj.

Dembelizmi
Përtacia sidomos pas një dite të gjatë pune dhe angazhimesh mund të bëhet një zakon i rrezikshëm për mirëkuptimin erotik të partnerëve, deri në pikën e ndarjes së tyre të pakthyeshme të tyre. Si ta rregulloni? Përpjekja herë pas here për të ndryshuar zakonet duke i kushtuar kohë seksualitetit dhe rizbulimit të intimitetit të dikujt, mbase duke futur një element të ndryshëm nga zakonisht, pak transgresiv dhe të pazakontë do të funksiononte.

Besoni se rolet nuk janë të këmbyeshme
Shpesh në çift rolet jetohen në mënyrë të ngurtë: ai gjithmonë bën gjëra të caktuara dhe ajo bën gjërat e veta. Në realitet, në mënyrë që takimi seksual të përmirësohet me kalimin e kohës është e rëndësishme të përvetësoni një qëndrim fleksibël, duke mësuar të ndryshoni role. Ju nuk duhet domosdoshmërisht të jeni pasiv ose anasjelltas aktiv dhe e njëjta gjë vlen për partnerin/en tuaj!

Merrni gjithçka si të mirëqenë
Gratë janë mësuar të mendojnë se burrat janë më të gatshëm të bëjnë seks në çdo kohë. Në realitet, burrat përjetojnë momente që nuk janë erotike, të cilat mund të varen nga faktorë të ndryshëm si stresi, monotonia, dembelizmi etj. Prandaj nuk duhet të merret si e mirëqenë që partneri, si njeri, dëshiron gjithmonë. Seksi, në një pikë të caktuar në marrëdhënie duhet të ndërtohet së bashku, të ushqehet në mënyrë të ndërsjellë me disa truke dhe strategji.