Pas 30 ditëve ushqim të programuar, të gjithë besimtarët myslimanët u ulë në tryezën e madhe të Bajramit dhe për të shijuar gjithçka. Megjithatë, mjekët këshillojë që duhet të keni kujdes me dietën menjëherë pas Ramazanit.

Drejtori i Shëndetit Publik në Samsun, Turqi, Dr. Mustafa KasapoÄŸlu, paralajmëroi se konsumi i tepërt i ushqimit pas Ramazanit mund të çojë në shumë probleme shëndetësore që lidhen me stomakun dhe zorrët.

"Gjatë Ramazanit, njerëzit ulin sasinë e ushqimit që i japin trupit dhe ngadalësojnë në këtë mënyrë metabolizmin. Gjëja e parë që duhet të bëni është të ndihmoni që metabolizmi të kthehet dalëngadalë në normalitet",- thotë Dr. KasapoÄŸlu.

Për të lehtësuar këtë tranzicion, ekspertët këshillojnë të hani nga pak, por çdo tri orë. Gjithashtu, konsumi i ujit duhet të rritet, ndërsa konsumi i kafes dhe çajit duhet reduktuar.