Princi Harry rrëfeu shumë gjëra në një intervistë të sinqertë në podcastin e Armchair Expert, ku foli edhe në lidhje me marrëdhënien e tij me të atin, Princin Charles. Mes të tjerash, ai tha se një "cikël i dhimbjes dhe vuajtjes gjenetike" iu kalua atij.

"Unë nuk mendoj se duhet të drejtojmë gishtin ose të fajësojmë askënd… por kur bëhet fjalë për prindërit, nëse kam përjetuar një formë të dhimbjes ose vuajtjes për shkak të dhimbjes ose vuajtjes që ndoshta babai im ose prindërit e mi kishin pësuar, unë do të sigurohem që ta thyej atë cikël në mënyrë që të mos e kaloj [te fëmijët e mi]," -tha ai. "Është shumë dhimbje dhe vuajtje gjenetike që përcillet, kështu që ne si prindër duhet të bëjmë sa më shumë të mundemi dhe të themi: "E dini çfarë, unë do të sigurohem që ajo që më ndodhi, të mos ndodhë me ty."

Harry gjithashtu foli për Princin Charles, duke thënë:

"Unë kurrë nuk e pashë atë, unë kurrë nuk dija për atë, dhe pastaj papritmas fillova të kuptoj dhe thashë: OK, domethënë këtu ai bëri shkollën, kjo është ajo që ndodhi… Unë e di këtë për jetën e tij, unë gjithashtu e di që është i lidhur me prindërit e tij, kështu që kjo do të thotë se ai më ka trajtuar mua ashtu siç është trajtuar vetë. Si mund ta ndryshoj këtë për fëmijët e mi?"

Ndërsa Charles nuk i është përgjigjur publikisht intervistës së Harry-t (dhe ka të ngjarë të mos e bëjë kurrë), sipas burimeve mbretërorët e Pallatit të Buckinghamit nuk duken të entuziazmuar. Një burim tha për reporteren mbretërore Rebecca English:

"Ata [Sussexes] duket se po bëjnë karrierë duke folur për atë të mëparshmen. Nuk është e dobishme." Ndërsa një burim tjetër shtoi me ironi: "Asgjë nuk duket se është faji i tyre.”