Disa prej nesh janë 'bufë nate' dhe disa të tjerë janë 'zog mëngjesi'. Pavarësisht nga ndryshimet në zakonet tona të gjumit, çiftet përpiqen të përshtaten, por ndonjëherë nuk e kuptojnë sesa e rëndësishme është kjo rutinë.

Disa studiues analizuan disa çifte që flinin në të njejtën kohë. Ata zbuluan një rezultat më të mirë nga se e prisnin. 

Bisedat dhe përqafimet do të bëhen pjesë e rutinës 

Çdo çift dëshiron përqafime dhe pak biseda të vogla me të partnerin e tyre. Por sa prej nesh në të vërtetë gjejmë kohë për këtë? Kjo është arsyeja pse gjumi së bashku në të njëjtën kohë do t'ju lejojë ju dhe partnerin të keni një përqafim të përditshëm dhe madje edhe disa kohë shtesë për të folur për ditën tuaj.

Nuk është vetëm kjo, shkenca thotë se përqafimi bën që trupi të lëshojë oksitocinën neurotransmetues. Kjo ndihmon në afrimin e partnerit dhe ndiheni më të kënaqur me të.

Mund t'ju ndihmojë të zgjidhni problemet dhe debatet 

Ndonjëherë gjërat më të vogla mund të kthehen në konflikt dhe nëse zgjasim shumë, krijojnë një humor të keq çdo ditë. Por kur të flini me partnerin tuaj në të njëjtën kohë, do të keni një shans të flisni për debatet dhe problemet dhe t'i kuptoni ato. 

Mund t'ju ndihmojë të sinkronizoheni me partnerin

Fjetja në të njëjtën kohë me partnerin do t'ju ndihmojë të përshtateni së bashku, të bëheni të sinkronizuar dhe të jeni më të qetë me njëri-tjetrin. Gjithashtu mund të shmangni acarimin e panevojshëm kur njëri prej jush zgjon tjetrin për shkak të ndryshimit të orarit gjumit, i cili mund të çojë në zgjim me humor të keq.

Kjo mund të përmirësojë shëndetin tuaj fizik

Të flini së bashku nuk ka të bëjë vetëm me marrëdhëniet, por edhe me performancën e trupit tuaj. Mund të ulë presionin e gjakut, të ndihmojë në fuqizimin e sistemit tuaj imunitar dhe të ndihmojë në uljen e inflamacionit.

Gjithashtu mund të përmirësojë shëndetin mendor

Shëndeti juaj fizik nuk është e vetmja gjë që do të përmirësohet - por edhe shëndeti  mendor dhe emocional do të marrë gjithashtu një nxitje. Mund të zvogëlojë ankthin dhe t'ju ndihmojë të ndiheni më të relaksuar.