E ftuar në emisionin “Ilva Now”, aktivistja e shoqërisë civile dhe intelektualja e angazhuar, znj. Linda Rama, foli ndër të tjera edhe për marrëdhënien e saj me Aneta Ramën, nënën e Kryeministrit Rama, e cila u nda nga jeta vitin e kaluar.

Zonja Rama tha se ka pasur një lidhje të ngushtë me të, ndanin bashkë biseda të gjata dhe ndarja e saj nga jeta ishte, pa dyshim, një dhimbje që ende mbetej e prekshme.

Po të ishte Zaho këtu tani, t’ju dëgjonte me këtë pyetje do thoshte, do më shihte mua menjëherë, dhe do thoshte “mami, mos qaj”. Ajo që mund të them unë është që ne jemi akoma me plagë të hapur për humbjen e mamasë së Edit dhe fushata ishte shumë afër dhe na e bëri më evidente mungesën e saj, veçanërisht mua, që në fakt bisedat me mamanë e Edit i kisha të përditshme, sigurisht, por i kisha shteruese, i kisha shumë të gjata dhe vërtet shteruese. Mendoj që kishte një problem me ne, sepse ne, mamaja e Edit na kishte bindur në kohë që nuk do ikte asnjëherë”, u shpreh e përlotur Linda.

Aktivistja rrëfeu përçmimin që Aneta Rama kishte ndaj dhimbjes dhe se sa e përkushtuar ishte në familje ndërsa tha se admironte mënyrën si e kishte përballuar me dinjitet gjuhën e egër politike, që sigurisht nuk e kishte kursyer as mamanë e kryeministrit.

Ajo ishte përçmuese ndaj dhimbjes, ishte e pakrahasueshme në përkushtimin e saj. Ishte shumë kurajoze në të gjitha këto sfidat që e vinte shëndeti i saj i brishtë dhe do thosha ishte jashtëzakonisht dinjitoze dhe mund të them edhe këtë që ajo ishte madhështore në mënyrën se si e përballoi të papërballueshmen për aq shumë gjatë për shkak të gjuhës shumë të egër politike”,- u përgjigj znj. Rama.

Linda Rama shtoi gjithashtu se zonja Aneta ka qenë mbështetësja më e madhe e Kryeministrit Rama dhe se kishte besim të plotë tek ai, mirëpo njëkohësisht ka qenë dhe kritikuesja më e ashpër e tij, që nuk i ka kursyer kurrë këshillat.