I nxehti i verës është i padurueshëm për të gjithë. Temperaturat deri në 40 gradë janë të vështira për t’u përballuar, por sidomos gjatë natës, kur vapa bëhet shqetësuese edhe për gjumin. Në ditët e nxehta, edhe netët janë po ashtu të nxehta dhe nuk ka gjë më të bezdisur sesa djersitja. Në këto raste ka vetëm një zgjidhje: të lëmë në punë freskuesen. Shumë shpejt vjen ajër i freskët në fytyrë dhe... ja u zgjidh.

Por duhet kujdes! Përdorimi i freskueses gjatë natës, vërtet mund të të freskojë, por ka një problem edhe me të.

Ka dy aspekte negative të përdorimit të freskueses gjatë natës ndërsa je në gjumë:

Së pari, freskuesja than ajrin. Ok, mund të mendosh se në gjithë këtë nxehtësi, nuk mendon se çfarë ndodh, por pas disa orësh do ta ndiesh tharjen e ajrit. Lagështira është zhdukur kur ka filluar të të thahet goja dhe ndien thatësirë edhe në kraharor. Është një shqetësim i mjaftueshëm për të pasur një natë të keqe me gjumë jo të qetë. Të mos shtojmë këtu edhe sa herë duhet të zgjohesh gjatë natës për të pirë ujë nga etja dhe pas kësaj, është shumë e thjeshtë të ftohesh. Askush nuk do të marrë ndonjë të ftohtë e të sëmuret nga një freskuese ...

Së dyti, freskuesja nuk është përdorur shpesh gjatë ditës dhe kështu ka mbledhur pluhur. Nëse e vë në punë vetëm gjatë natës, ka shumë mundësi që të gjithë pluhurin e mbledhur ta shkarkojë në fytyrë. Kjo mund të shkaktojë bllokimin e sinuseve, duke çuar më tej në infeksion, në të ftohtë etj.

Kështu, ose pastroje rregullisht para se ta vësh në punë gjatë natës, ose vuaj pasojat! Kur trupi nuk është në gjendjen optimale, sistemi imunitar nuk mund t’i mbajë jashtë bakteret dhe viruset. Pra, nëse je në një mjedis të ftohtë, sistemi imunitar nuk është i besueshëm për të luftuar kundër baktereve.