Boris Johnson sot po mban zi për vdekjen e nënës së tij, piktores Charlotte Johnson Wahl, 79-vjeçare, e cila luftonte me sëmundjen e Parkinsonit që kur ishte 40 vjeç.

Johnson Wahl ndërroi jetë 'papritur dhe në mënyrë paqësore' në Spitalin St Mary's në Paddington, Londër, të hënën. Vdekja e saj u regjistrua me një njoftim të vendosur nga familja në gazetën Times.

Boris Johnson thuhet se e ka quajtur nënën e tij, një artiste profesioniste që pikturoi yje të tillë si Joanna Lumley, dhe si "autoriteti suprem" në familjen e tij. 

Por, pavarësisht rritjes së dy djemve që u bënë politikanë konservatorë, zonja Johnson Wahl ka thënë se ajo vetë ishte rritur midis 'socialistëve të pasur'. 

Johnson Wahl kishte një martesë jo të mirë me babanë e Boris, Stanley, i cili u akuzua për thyerjen e hundës së saj në vitet 1970.