Le të fillojmë me opsionin e parë. Është e mundur që mund të jeni aseksualë. Ka shumë hije të ndryshme të këtij termi, por përkufizimi themelor është mungesa e interesit për seks ose më pak interes për seksin se çdo gjë tjetër. Rreth një përqind e popullsisë e identifikon këtë mënyrë, prandaj është e rëndësishme që ju të dini se aseksualiteti është relativisht i zakonshëm dhe plotësisht normal.

Tani, le të flasim për opsionin tjetër. Ju jeni relativisht të rinj dhe keni thënë se ju nuk do ta përshkruani veten si një njeri me pak përvojë seksuale. Mund të duhet një kohë për të kuptuar se çfarë ju pëlqen dhe për t'ju përgjigjur seksualisht. Në të vërtetë, shumica e njerëzve do të përshkruanin përvojat e tyre të hershme seksuale jo aq të kënaqshme. Ndoshta nuk keni përjetuar akoma seksin më të mirë të jetës suaj, kështu që nuk ka arsye që ju të ngazëlleheni. 

Nëse është kështu, atëherë zgjidhja është më shumë eksplorim dhe eksperimentim. Tani për tani, unë do t'ju inkurajoj që të eksploroni trupin tuaj vetë dhe të përpiqeni të kuptoni atë që ju pëlqen. A keni një praktikë të rregullt të masturbimit? Nëse jo, kjo mund të jetë një gjë interesante për ju për të eksploruar. Mund të provoni edhe leximin e librave të erotikës ose të edukimit seksual dhe shikoni nëse zbuloni ndonjë gjë që tregon interesin tuaj. Mund të filloni gjithashtu të krijoni një listë të seksioneve seksuale të gjërave që dëshironi të provoni në një moment tjetër.

Shumë njerëz kanë një qasje seksuale mjaft pasive, por nëse nuk jeni duke eksploruar në mënyrë aktive dhe duke u përpjekur të kuptoni se çfarë mund t'ju bëjë të ndiheni mir me trupin tuaj, kjo nuk do të sjelljë ndonjë dobi të madhe. Gjatë seksit, a keni kapur ndonjëherë veten duke menduar se dëshiron që gjërat të jenë ndryshe? Harrojeni këtë fakt dhe relaksoni trupin dhe mendjen.

Është gjithçka ju duhet për të ndjerë emocionet e aktit intim!