Kur krijoni një familje, qëllimi kryesor është të keni një martesë të lumtur. Dhe një nga kriteret për lumturinë është besnikëria martesore. Willard F. Harley, një psikolog klinik dhe këshillues martese, kreu një eksperiment me më shumë se 800 çifte dhe zbuloi se burrat dhe gratë kanë nevoja themelore që duhet të plotësohen, në mënyrë që të zvogëlohen shanset e tradhtisë.

Në librin e Willard F. Harley Jr. ‘Nevojat e tij, nevojat e saj’, gjenden disa zgjidhje për të siguruar një martesë të lumtur.

1.   Nevoja e saj për të pasur butësi dhe nevoja e tij për të bërë seks

-Gratë kanë nevojë për përkujdesje.

Nuk ka të bëjë vetëm me butësinë, por edhe me dashurinë. Këto ndjenja mund të shprehen në mënyra të shumta: puthje dhe përqafime, lule dhe gjeste të përgjithshme të kujdesit. Të gjitha këto gjëra e bëjnë një grua të ndihet e mbrojtur dhe komode.

-Burrat kanë nevojë për të bërë seks.

Gratë shpesh nënvlerësojnë nevojën e fortë të burrave për të bërë seks. Willard F. Harley mendon se nevoja e meshkujve për seks dhe nevoja e grave për kujdes janë të lidhura. Nëse një burrë nuk tregon dashuri apo butësi, ka shanse që ajo të mos bëjë seks. Dhe anasjelltas, nëse një grua nuk e lejon një burrë të bëjë seks me të, ai nuk do të jetë i kujdeshëmme të.

2. Nevoja e saj për të folur dhe nevoja e tij për të pasur një mik për argëtim

-Gratë kanë nevojë të flasin.

Gratë kanë nevojë që burrat e tyre t'i dëgjojnë dhe t'u japin reagime për atë që thonë.

Willard F. Harley zbuloi se për t'u ndjerë të kënaqur, grave u duhen rreth 15 orë vëmendje në javë nga partneri. Kjo është pak më shumë se 2 orë në ditë.

-Burrat kanë nevojë që gratë e tyre t’i shoqërojnë për t’u argëtuar.

3. Nevoja e saj për besnikëri dhe nevoja e tij për të pasur një grua tërheqëse

-Gratë kanë nevojë për një partner të sinqertë dhe të hapur.

Besimi i grave bazohet në ndershmërinë e partnerit të tyre. Kjo është arsyeja pse, për të mos humbur besimin e tyre, është shumë e rëndësishme që një burrë të jetë i sinqertë edhe me detajet më të vogla.

-Burrat kanë nevojë për gra tërheqëse fizikisht.

Le të jemi realistë: burrat nuk mund t'i vlerësojnë gratë e tyre vetëm për inteligjencën. Ata gjithashtu kanë nevojë që ato të jenë tërheqëse fizikisht.

4. Nevoja e saj për të pasur para dhe nevoja e tij për të pasur një shtëpi komode

-Gratë duhet të kenë para mjaftueshëm.

Mund të themi se kurrë nuk ka para të mjaftueshme, por ka një sasi të caktuar të nevojshme për jetën, stabilitetin dhe ndjenjën e sigurisë. Kjo është ajo që do të thotë shkencëtari.

-Burrat kanë nevojë që shtëpitë e tyre të jenë komode.

Burrat hasin shumë probleme dhe detyra çdo ditë që duhet të zgjidhen rregullisht, kështu që është shumë e rëndësishme që ata të kenë një vend të rregullt ku mund të pushojnë.

5. Nevoja e saj për të pasur një burrë që është një baba i mirë dhe nevoja e tij për t’u admiruar

-Gratë kanë nevojë për burrat e tyre që të jenë baballarë të mirë.

Është e rëndësishme për gratë që burrat e tyre të jenë një model i mirë për djemtë e tyre dhe imazhi i një burri të përsosur për vajzat e tyre

-Burrat duhet të admirohen.

Është e rëndësishme që burrat të jenë krenarë për veten dhe të kuptojnë se gratë e tyre i admirojnë ato. Admirimi i sinqertë është një motivim serioz për burrat. Kjo i frymëzon ata të bëjnë edhe më shumë.