Kur punoni në televizion dhe filma, punësimi juaj është i paqëndrueshëm në rastin më të mirë. Do të jeni në një projekt për disa muaj, pastaj do të përpiqeni të gjeni projektin e ardhshëm. Kohët e fundit isha në këtë gjendje të vështirë, sapo kisha mbaruar një punë si asistente prodhimi, kur një mik i një miku më lidhi me mikun e tyre (po, kështu funksionon vërtet), i cili ndodhi të ishte ish-asistenti personal i një ylli televiziv "shumë të rëndësishëm". Ai ish-asistent më rekomandoi te puna e tij e vjetër dhe… ja ku jam. Meqenëse isha marrë me shumë aktorë në xhirime, mendova se nuk do të ishte absolutisht më e vështirë të merresha vetëm me një, apo jo? Epo...

Çështja është se nëse shefi juaj është mjaft i famshëm, si i imi, roli i një asistenteje është në thelb të zërë vendin e tij në jetën "normale". Bëj gjëra të tilla si të porosis drekën e tij, t'u përgjigjem emaileve të tij, t'i bëj të gjitha rezervimet e tij në hotel me një pseudonim dhe të vrapoj nëpër qytet për të marrë dhuratat e ditëlindjes për miqtë e tij të famshëm (të cilët nuk e dinë se letra në kuti është shkruar nga unë). Për të ndihmuar shefin tim që të mos bombardohet nga fotografët dhe fansat, unë gjithashtu i çoj fëmijët e tij në park dhe firmos për pakot.

Unë njoh stafe të tëra në restorante, që të mund të ecim nëpër kuzhinë në vend të hyrjes kryesore, dhe kam çelësin e derës së pasme të hotelit të preferuar të shefit tim, në mënyrë që të shmangim gazetarët. Lëvizjet e shefit tim janë gjithmonë të qëllimshme dhe të drejtpërdrejta - koha jonë jashtë është të shkosh derë më derë pa hapa të qetë apo gjarpërime. E kam parë vetë se sa e çuditshme mund të jetë jeta e izoluar për njerëzit vërtet të famshëm.

Dhe ndihem keq për këtë. Por… të jesh asistente personale e një të famshmi është gjithashtu në thelb si të adoptosh një fëmijë njerëzor në trupin e një të rrituri. Më kanë ngarkuar të pres drekën e shefit tim në copa të vogla. Jam telefonata e tij e zgjimit çdo ditë (domethënë, ai nuk vendos alarme - unë jam alarmi). Dhe një herë, për një shef të mëparshëm, kam marrë 8 smoothie njëherësh, sepse ai nuk mund të vendoste se cilin të porosiste. Tetë smoothie! Ai piu një gllënjkë nga çdo shije, i hodhi ato 7 që nuk i pëlqyen dhe as nuk e mendoi dy herë.

Më është dashur të gënjej dhe të marr fajin kur shefi im ishte vonë për diku. Kur ai u vonua një përjetësi në tualet, më duhej të telefonoja ekipin e produksionit, duke thënë se ishte faji im: "ngatërrova kohën e telefonatës" dhe "nuk më doli gjumi".

Mirë, po, ka edhe pjesë jashtëzakonisht magjepsëse të të qenit një asistente personale, si të marrësh me qira avionë privatë, të dhurosh shishe vere që kushtojnë më shumë se një muaj qira dhe të kesh Idris Elba-n në telefonatë (po, po, dhe po, është joshëse, por fatkeqësisht përmbahem nga profesionalizmi).

Gjithashtu, kjo punë vjen me, në një mënyrë të çuditshme, një ndjenjë fuqie. Hollywood-i është plot me portierë dhe unë jam portierja e shefit tim. Çdo informacion që shkon te shefi im kalon përmes meje së pari, qoftë nëse është një ekzekutiv që kërkon të bëjë plane darke apo një drejtor që punon për një vizion krijues. Madje mund t’i lexoj e para skenarët e filmave në të cilët mund të luajë shefi im. Dhe nuk do të gënjej, t'u thuash jo disa prej njerëzve më të rëndësishëm në Hollywood është me të vërtetë, shumë argëtuese.

Kështu që, ndërkohë që unë me siguri përballem me shumë budallallëqe në rrugën time, më mban me shpresë mundësia që e gjithë kjo katrahurë, përfundimisht mund t'ia vlejë. Unë jam shpesh në një dhomë me disa nga emrat më të mëdhenj të showbiz-it, dhe nëse punon fort, nuk e di se ku mund të të çojë kjo rrugë. Aktualisht, mua po më çon në një koleksion të verërave më të mira dhe kjo është shumë mirë për mua - për momentin.

Përshtatur nga Cosmopolitan