Virgin Galactic e Richard Branson ka shitur afërsisht 100 bileta për fluturimet e ardhshme komerciale në hapësirë me 450,000 dollarë secila, duke i çuar rezervimet totale deri më sot në 700. Çmimi prej 450,000 dollarësh është pritur mirë nga tregu. Me këto garanci, kompania njoftoi më 14 tetor për përmirësimin e automjeteve dhe zgjatjen e kohës së fluturimit.

Kompania e hapësirës ajrore synon të ketë 1000 rezervime përpara nisjes së shërbimit komercial, i cili është shtyrë për tremujorin e katërt të vitit 2022.

Sir Richard Branson është një nga tre miliarderët, së bashku me Elon Musk dhe Jeff Bezos, i cili investon në ekonominë e hapësirës duke organizuar udhëtime drejt yjeve.

Komuniteti Spacefarer - një lloj klubi për entuziastët e fluturimeve në hapësirë, anëtarët e të cilit kanë përparësi në blerjen e biletave - ka parë një rritje të kërkesave që nga gushti.

Virgin Galactic thotë se më shumë se 60,000 njerëz kanë pyetur për informacionin e fluturimit të saj që nga misioni i parë me ekuipazh të plotë Unity 22 në korrik, në të cilin avioni hapësinor VSS Unity dhe anija VMS Eve transportuan Branson dhe tre anëtarë të tjerë të ekuipazhit në hapësirën suborbitale dhe i kthyen pas.

Procesi i përzgjedhjes për vendet e mbetura të hapura do të fillojë në tremujorin e parë të vitit 2022.