Abuzuesit seksualë, të dënuar për përdhunim të shumëfishtë, do të përballen me kastrim kimik në Pakistan.

Ligjvënësit miratuan të mërkurën një legjislacion të ri kundër përdhunimit, i cili do të përshpejtojë procesin gjyqësor dhe do të vendosë dënime më të ashpra.

Kjo ishte përgjigje e një proteste masive publike, për rritjen e numrit të përdhunimeve ndaj grave dhe fëmijëve, dhe kërkesave në rritje për të garantuar drejtësi për viktimat e sulmeve seksuale.

Kastrimi kimik, një përdorim i drogave për të reduktuar aktivitetin seksual, është i ligjshëm në disa vende si Korenë e Jugut, Poloninë, Republikën Çeke dhe disa shtete të SHBA-ve.