Për dekada, seksualiteti ka qenë diçka që nuk i ka pasur gjithnjë termat e duhur për të përshkruar me saktësi atë që po ndodh me dëshirat e dikujt. Por, me kalimin e kohës, kultura ka krijuar hapësirë për njohjen e identiteteve të ndryshme. Rasti në fjalë: autoseksualiteti.

Nëse ndiheni mirë kur e shihni veten në pasqyrë duke dalë nga dushi ose ju pëlqen një seancë seksi solo, ka një shans që mund të jeni autoseksual. Autoseksualiteti nuk është term i ri, në vetvete, por fakti që është identitet seksual është diçka e re. 

Fatkeqësisht, edhe ky identitet seksual është pak i keqkuptuar. Dhe, si rezultat, edhe nëse ndiheni sikur jeni autoseksual, mund të mos ndiheni rehat ta deklaroni hapur atë.

Por të jesh autoseksual nuk është më shumë sesa thjesht të duash veten. Do të thotë të duash lëkurën në të cilën je dhe të ndihesh i sigurt për atë që po ndodh. Nuk do të thotë se nuk jeni i mirë në shtrat apo s'mund të jeni i/e dashura ideal/e.

Të qenit autoseksual do të thotë që të tërhiqeni ose të eksitoheni nga vetja. Mund të keni pasur një fantazi për të bërë seks me veten tuaj, ose mund të zbuloni se më së shumti mendoni për veten gjatë seksit.

Për disa, autoseksualiteti tingëllon narcisist, por nuk është ashtu. Narcisizmi dhe të kesh prirje narcisiste do të thotë të mendosh se je i veçantë dhe ta vësh veten në konsideratë më të lartë se njerëzit e tjerë.

Kur bëhet fjalë për seksin, njerëzit që janë narcistikë priren të përqendrohen më shumë në kënaqësinë që po marrin dhe mund të mos mendojnë as për personin tjetër në shtrat me ta. Por njerëzit që janë autoseksualë mund të jenë dashnorë bujarë.