Cilët do të jenë emrat më të bukur të vajzave dhe djemve që do të lindin gjatë vitit 2022? Ndërkohë që është e vështirë të gjesh një listë përfundimtare për emrat kryesorë të foshnjave që mund të ekzistojë për një kohë të gjatë, emrat e vajzave dhe djemve të nxjerra nga letërsia dhe me kuptim janë gjithmonë në krye të listës.

Në këtë listë me emra fëmijësh do të gjeni, me të tjerëve:

Luna - perëndesha romake e Hënës

Iris - perëndesha greke e Ylberit

Freya - perëndeshë norvegjeze e Dashurisë, Bukurisë dhe Pjellorisë. Por do të gjeni edhe shumë emra të tjerë që prindërit e ardhshëm po zgjedhin nga lashtësia. I tillë është Aurelia, një emër i lashtë romak që do të thotë i artë.

Dhe pa u ndarë nga letërsia, emrat e vajzave dhe djemve nga librat për fëmijë janë gjithashtu të preferuar.

Vajzat

Luna

Aurelia

Ottilia

Eloise

Ophelia

Isla

Iris

Freya

Alice

Hazel

Aurora

Eleanor

Violet

Clara

Elodie

Ivy

Genevieve

Esma

Charlotte

Mabel

Evelyn

Lucy

Adelaide

Amelia

Josephine

Ava

Nora

Clementine

Cora

Stella

Rose

Astrid

Romy

Daphne

Evangeline

Beatrice

Wren

Lyra

Phoebe

Elsie

Maisie

Penelope

Ada

Arabella

Poppy

Grace

Cordelia

Matilda

Anastasia

Adeline

Mae

Thea

Olivia

Florence

Eliza

Nove

Seraphina

Sadie

Lily

Margot

Edith

Daisy

Chloe

Lilith

Ruby

Lola

Cecilia

Celeste

Jane

Olive

Athena

Sage

Emma

Claire

Lydia

Sienna

Elena

Elizabeth

Esther

Ellie

Audrey

Evie

Mia

Millie

Eva

Flora

Persephone

Maya

Harper

Margaret

Scarlett

Saoirse

Djem

Arlo

Theodore

Soren

Atticus

Felix

Milo

Silas

Kai

Rowan

Finn

Ezra

Oscar

Jude

Theo

Jasper

August

Hugo

Atlas

Oliver

Asher

Cassius

Otto

Miles

Emmett

Nico

Sebastian

Nathaniel

Noah

Owen

Caspian

Elliot

Otis

Magnus

Caleb

Everett

Ronan

Ethan

James

Levi

Gideon

Max

Henry

Arthur

Callum

Cyrus

Leo

Tobias

Rory

River

Zachary

Ellis

Luca

Thomas

Orion

Lucas

Remy

Archer

Cassian

Alexander

Phoenix

Ambrose

Lucian

Bodhi

Louis

Rhys

Keiran

Julian

Lachlan

Roman

Alistair

Sawyer

Elio

Charlie

Jack

Simon

Elias

Liam

Enzo

Evander

Aurelius

Isaac

Xavier

Mateo

Emrys

Cosmo

Micah

Archie

Jonah

Dominic

Jayden

Kit

Hudson

Knox

Wesley

Beau

Gabriel

Vincent

Flynn

Graham