Taylor Swift ka kritikuar Damon Albarn, këngëtarin kryesor të Blur dhe më vonë të Gorillaz, pasi ai deklaroi se ajo nuk i shkruan vetë tekstet e këngëve të saj.

Duke folur për LA Times, Albarn iu përgjigj intervistuesit duke e quajtur Swift "një kantautore të shkëlqyer" duke thënë se "ajo nuk i shkruan këngët e saj".

Swift u përgjigj në Twitter, duke shkruar:

“Isha një fanse e madhe e juaja derisa e pashë këtë. Unë i shkruaj të gjitha këngët e mia. Mendimi juaj është krejtësisht fals dhe kaq i dëmshëm."

Albarn tha në intervistë se preferon Billie Eilish, të cilën ai e quajti një "kantautore shumë interesante".

"Unë jam më i tërhequr nga ajo sesa nga Taylor Swift. Është thjesht më e errët - më pak optimiste. Shumë më e vogël dhe e çuditshme. Unë mendoj se ajo është e jashtëzakonshme."

Eilish bashkë-shkruan këngët e saj me vëllain e saj, producentin Finneas.

Kur intervistuesi tha se Swift bashkë-shkruan tekstet e saj, Albarn u përgjigj:

"Kjo nuk ka rëndësi. Unë e di se çfarë është bashkë-shkrimi. Bashkëshkrimi është shumë i ndryshëm nga të shkruarit. Unë nuk urrej askënd, unë jam thjesht duke thënë se ka një ndryshim të madh midis një kompozitori dhe një kompozitori që bashkë-shkruan."

Pati një reagim të shpejtë në Twitter, edhe nga producenti Jack Antonoff, i cili ka punuar gjatë me Swift.

Albarn më vonë kërkoi falje, duke i shkruar Swift-it në Twitter:

"Jam plotësisht dakord me ty. Pata një bisedë rreth shkrimit të këngëve dhe fatkeqësisht u reduktua për klikime. Kërkoj falje pa rezerva dhe pa kushte. Gjëja e fundit që do të doja të bëja është të diskreditoj shkrimin tuaj të këngëve. Unë shpresoj që ju ta kuptoni."

Kjo nuk është hera e parë që Albarn shkakton polemika kur kritikon yjet e famshëm. Ai dikur thuhet se e quajti Adele "të pasigurt" pasi ata kishin punuar së bashku për një këngë që nuk u publikua kurrë. Albarn më vonë mohoi ta kishte quajtur të pasigurt, duke thënë se lajmet ishin sajuar nga dikush që dëgjoi një bisedë të tij me një mik.