Kurora e dasmës e Princeshë Dianës do të shfaqet në një ekspozitë të re të bizhuterive mbretërore dhe aristokratike në Sotheby's në Londër, duke shënuar herën e parë që kurora historike ekspozohet që nga vitet 1960.

Ekspozita, që do të zgjasë nga 28 maji deri më 15 qershor, do të paraqesë një sërë artikujsh mbretërorë duke përfshirë edhe Spencer Tiara, e mbajtur nga Diana gjatë dasmës së saj të 29 korrikut 1981 me Princin Charles.

"Power & Image: Royal and Aristocratic Tiaras" po zhvillohet për nder të festimeve të Jubileut të Platinit të Mbretëreshës gjatë javëve të ardhshme.

Spencer Tiara është huazuar në Sotheby's nga vëllai i Dianës, Earl Spencer, i cili foli në mënyrë të famshme në funeralin e saj për trajtimin e familjes mbretërore nga shtypi. Ndërsa shumë prisnin që vajza e tij, Lady Kitty Spencer, ta mbante atë kurorë kur të martohej, ajo nuk e bëri.

Së bashku me diademën e Princeshës Diana, vizitorët në Sotheby's do të mund të shohin një nga kurorat e preferuara të Mbretëreshës Victoria, e cila përmban një smerald 15 karatësh në qendër të saj. Pjesa e smeraldit dhe diamantit u projektua nga bashkëshorti i saj, Princi Albert, në vitin 1845 dhe sipas shtëpisë së ankandit "shihet gjerësisht si një nga diademat më elegante dhe më luksoze me gurë të çmuar të krijuar ndonjëherë kudo në botë".

Tri kurora që u mbajtën në kurorëzimin e Mbretëreshës në vitin 1953 do të jenë gjithashtu të ekspozuara. Ekspozita do të mbahet në Londër dhe do të jetë falas për publikun.