Në rastet kur koha në zyrë është e pamjaftueshme, shumica nga ne kërkojnë të bëjnë një pjesë të punës së lënë përgjysmë edhe në shtëpi. Një vend pune në shtëpi është gjithmonë një ide e mirë për disa punë të papërfunduara në zyrë, përveç atyre që tashmë punojnë nga shtëpia.

Natyrisht, është gjë e mirë të kesh një dhomë speciale dedikuar një zone të punëve të brendshme, por në shtëpitë e modeluara së fundmi, ku hapësira është mjaft e kufizuar, zyra në shtëpi nuk është aq me fat sa të ketë një dhomë të veçantë.

Këtu vjen koha për zgjidhje kreative, është mirë të gjesh një vend në çdo dhomë, që mund të organizosh një zyrë të vogël në shtëpi në mënyrë dekorative, pa çrregulluar hapësirën. Nëse një zyrë në shtëpi është e nevojshme, por nuk mund të gjesh një vend për të, në një ambient aq të vogël, ndiq disa rregulla të thjeshta që do të të ndihmojnë të instalosh një zyrë të rehatshme në shtëpi në një hapësirë minimale.

Që kur brendësia e shtëpisë është tashmë e vogël dhe nuk do që vendi i punës të zërë vetëm një hapësirë të vogël, duhet të shohësh për ndonjë zgjidhje që kursen hapësirën. Para së gjithash, shiko për një ndërprerje muri në çdo dhomë, e cila mund të jetë një vend i përkryer për zyrën tënde në shtëpi. Nëse nuk ke ndonjë vazhdim muri, ndoshta ke nevojë të instalosh zyrën e shtëpisë në një kënd, shiko për një qoshe të pashfrytëzuar në dhomën e ndenjjes, në korridor apo edhe në dhomën e gjumit. Ndonjëherë ka hapësirë të lirë ndërmjet dy pjesëve të mëdha të mobilieve, për shembull mes dy dhomëzave apo ndërmjet mureve të ngushta. Mos hezito të përfitosh nga hapësirat e tilla duke instaluar një zyrë të vogël në shtëpi.

Një zgjidhje tjetër e mençur është të krijosh vendin e punës në raft librash, në qoftë se ka madhësi të mjaftueshme.

Në këtë mënyrë zyra në shtëpi do të jetë pjesë e kësaj biblioteke. Gjithashtu, mos harro të përdorësh hapësirën nën shkallë (nëse keni), e cila është ideale për ta kthyer në një zyrë të rehatshme. Ky kënd në shtëpi do të të ofrojë një vend të qetë për të punuar, ndërkohë që kursen hapësirë.

Një zyrë e vogël në shtëpi mund të gjendet gjithashtu brenda në dhomën e gjumit, nëse hapësira e fundit i lejon: ajo mund të jetë një vend i përkryer për një zyrë komode në shtëpi, falë ambientit të heshtur dhe të qetë të gjumit. Pasi të gjesh vendin e përkryer për zyrën tuaj të vogël në shtëpi është koha për ta mobilizuar atë. Mos harro: Nuk është e thënë të jetë e madhe, por duhet të jetë funksionale, kështu që fokusohu në thelbësoren.

Merrni një tavolinë praktike që nuk zë veçse një hapësirë të vogël, një tavolinë të palosshme do të ishte ideale në këtë rast ku mund të palosësh dhe ta fshehësh atë, kur zyra nuk është në përdorim.

Pas instalimit të tavolinës, ndoshta do të të duhen disa rafte pë të vendosur pajisjet. Për këtë, përqendrohu në raftet e murit dhe përpiqu për të maksimizuar sipërfaqen vertikale. Përdor murin në maksimum, sepse elementi më i rëndësishëm në dekorimin e zyrës është që të jetë e rehatshme sa më shumë të jetë e mundur. Bëje zyrën të vogël e të rehatshme për sytë. Kjo do të thotë të mos e mbingarkosh me mobilje ose objekte të panevojshme, bëje atë sa më të thjeshtë të jetë e mundur për të mbajtur në anën dekorative, që është një faktor shumë i rëndësishëm.