Pamjet magjepsëse të njërës prej dy hënave të plota më të mëdha të vitit 2022 emocionuan njerëzit në të gjithë botën me imazhe mahnitëse që mbërritën nga astrofotografët në Nju-Jork, Itali, Amerikë dhe vende të tjera.

Hëna e plotë e qershorit, e quajtur edhe Hëna Luleshtrydhe, pasi përkon me sezonin e vjeljes së luleshtrydheve në Evropë dhe Amerikën e Veriut, mbërriti vetëm një javë përpara solsticit të verës, duke ndriçuar mbrëmjet e gjata të ngrohta.

Më poshtë, një përmbledhje e fotove të Hënës Luleshtrydhe nëpër botë.

Manhattan, Nju-Jork

Sidnei, Australi

Akuila, Itali

Indonezi

Shkup, Maqedoni e Veriut

Mbretëri e Bashkuar

Maltë

Frankfurt, Gjermani

Athinë, Greqi

Stamboll, Turqi