Më shumë se gjysma e popullsisë së botës vuajnë nga dehidratimi, duke mos e ditur që kjo gjë çon në probleme serioze për shëndetin. Por cilat janë shenjat që tregojnë se nuk po pini ujë mjaftueshëm? Më poshtë, shenjat që do t'ju ndihmojnë të kuptoni nëse trupi juaj po merr mjaftueshëm ujë gjatë ditës apo jo dhe efektet negative që sjell moskonsumimi i ujit.

Shenjat e para dhe më të lehta të dehidratimit:

Etje

Ndjenja e thatësisë së gojës

Ndjesia e lodhjes gjatë gjithë kohës

Nervozizëm

Dhimbje koke

Urinë në ngjyrë të errët

Marrje mendsh

Aromë e pakëndshme e gojës

Neps për ushqime të ëmbla

Kërcitjet/dhimbjet e muskujve

Shenjat e dehidratimit të një shkalle më të rëndë:

Etje e theksuar

Rrahje të shpeshta të zemrës

Humbje e vetëdijes

Marrje e shpejtë fryme 

Ulje e tensionit

Lëkurë ekstremisht e thatë

Marrje të forta mendsh 

Urinë në ngjyrë të errët

Nevoja e paktë për të shkuar në tualet

Mungesa e djersitjes edhe në ditët e nxehta apo gjatë aktivitetit fizik