Ka shumë truke dhe sekrete që njerëzit ndajnë online për të pasur flokë të shëndetshëm dhe të bukur. Një prej tyre, që është bërë viral në TikTok, është ai i ujit të orizit. Në fakt, ishte Kim Kardashian dora vetë që e nisi trendin.

Pas kësaj, hashtagu #ricewaterchallenge nisi të shihej ngado në TikTok dhe tani ka mbi 78 milionë shikime në rrjetin e famshëm social. Por a funksionon?

Sipas ekspertëve, ky truk është efektiv!

Uji i orizit është i mbushur me minerale dhe vitamina që ushqejnë flokët. Të tilla janë aminoacidet, vitamina B, vitamina E dhe antioksidantët. Kur aplikohen në flokë, këto minerale dhe vitamina depërtojnë në folikula duke bërë që flokët të jenë më të fortë dhe më të gjatë.