Aplikimet e reja për Lotarinë Amerikane 2024 do të nisin shumë shpejt. Ambasada amerikanë në Tiranë ka njoftuar se aplikimet e reja do të nisin në datën 5 tetor dhe do të jenë të hapura deri në datën 8 nëntor.

Sipas njoftimit, lejohet vetëm një regjistrim për çdo person gjatë periudhës së regjistrimit. Aplikimet duhet të jenë në përputhje me kërkesat strikte të Departamentit të Shtetit Amerikan.

Njoftimi:

Programi DV-2024: Periudha e regjistrimit në internet për Programin DV-2024 fillon të mërkurën, 5 tetor 2022, në orën 12:00 të mesditës, Koha Lindore Ditore (EDT) (GMT-4) dhe përfundon të martën, më 8 nëntor 2022., në orën 12:00 të mesditës, me orën standarde lindore (EST) (GMT-5). Dorëzimi i më shumë se një hyrje për një person do të skualifikojë të gjitha hyrjet për atë person.

Udhëzimet e programit DV-2024

Versioni anglisht i Udhëzimeve të Programit DV-2024 në formatin PDF është i vetmi version zyrtar. Përkthime jozyrtare në gjuhë të tjera do t’i shtohen kësaj faqeje interneti kur ato bëhen të disponueshme, thuhet në faqen zyrtare të Lotarise Amerikane.