Një biografe mbretërore thotë se ajo shkroi një libër të ri për të treguar se si Mbretëresha Elizabeth II dhe Princi Harry dyshohet se e keqtrajtuan Mbretëreshën Consort të sapoemëruar, Camilla-n.

“Vendosa që në njëfarë mënyre duhej të ribalancoja gjërat”, tha Angela Levin në emisionin britanik “Lorraine” të premten për librin e ri “Camilla”, që doli në librari këtë javë.

“Njëri ishte ‘The Crown’, të cilin e ndjeva se kishte qenë shumë mizor ndaj saj, dhe tjetri ishte në të vërtetë Princi Harry, i cili kishte thënë gjëra vërtet të këqija për të gjithashtu.”

Sidoqoftë, marrëdhënia e tensionuar e Dukës së Sussex-it me njerkën e tij ka qenë e dokumentuar edhe në të kaluarën. Shkrimtari Tom Bower pretendoi në librin e tij "Revenge: Meghan, Harry and the War Between the Windsors" se një pjesë e arsyes se pse Harry dhe gruaja e tij, Meghan Markle, u larguan nga Britania e Madhe ishte për shkak të komenteve "raciste" që Camilla dyshohet se bëri për Archie-n, kur ai ende nuk kishte lindur.

Burimet pohuan gjithashtu në qershor se Harry nuk ishte një adhurues i Camilla-s, sepse ai nuk i kishte harruar komentet e nënës së tij të ndjerë, Princeshës Diana, se Camilla kishte një lidhje me babain e tij, mbretin Charles III, ndërkohë që ai dhe Diana ishin ende të martuar.

Levin tha në "Lorraine" se Charles dhe Camilla kishin një betejë të vështirë për të luftuar në mënyrë që të ishin së bashku, sepse ata e dinin se do të përballeshin me probleme me prindërit e tij, Mbretëreshën dhe Princin Philip.

Në atë kohë, gruaja e trashëgimtarit të fronit duhej të ishte "e virgjër", por Camilla ishte martuar më parë dhe kishte dy fëmijë.

Megjithatë, përpara se mbretëresha të vdiste më 8 shtator, tha se ishte dëshira e saj e sinqertë që nusja e saj të njihej si “Queen Consort".