Familja e Halyna Hutchins, kineastja e vrarë në filmin "Rust" në vitin 2021, dhe Alec Baldwin kanë arritur një marrëveshje në padinë për vdekje të gabuar të ngritur kundër aktorit dhe të tjerëve, sipas një deklarate të lëshuar nga avokati i aktorit.

Padia, e ngritur në shkurt në Santa Fe, kundër Baldwin, kompanive të prodhimit të filmit, prodhuesve të tij dhe anëtarëve të tjerë kryesorë të ekuipazhit, pretendonte shkelje të shumta standarde të industrisë.

Në një deklaratë, Matthew Hutchins, bashkëshorti i së ndjerës Halyna Hutchins, bëri të ditur se tani ai do të jetë një producent ekzekutiv në film. Ai theksoi se çështja do të pushohet dhe xhirimet e Rust do të rifillojnë me të gjithë kastin kryesor origjinal në bord në janar të vitit 2023.

“Të gjithë ne besojmë se vdekja e Halyna-s ishte një aksident i tmerrshëm. Jam mirënjohës që producentët dhe komuniteti i argëtimit janë bashkuar për të nderuar punën e fundit të Halyna-s," tha Hutchins në deklaratë.

“Gjatë gjithë këtij procesi të vështirë, të gjithë kanë ruajtur dëshirën specifike për të bërë atë që është më e mira për djalin e Halyna-s. Ne jemi mirënjohës për të gjithë ata që kontribuan në zgjidhjen e kësaj situate tragjike dhe të dhimbshme”, tha në një deklaratë avokati i Alec Baldwin, Luke Nikas i Quinn Emanuel.

Regjisori i filmit Joel Souza, i cili gjithashtu mbeti i plagosur nga të shtënat, pritet t'i rikthehet filmit.