Kur keni hemorragji, fryrje, dhimbje barku, puçrra në fytyrë dhe të gjitha efektet anësore të ciklit menstrual, ju dëshironi të ndiheni më mirë, por për fakt të keq energjia dhe fuqia bie. Ka një arsye të vërtetë mjekësore që shpjegon lodhjen e madhe që keni gjatë periodave.

Duke filluar nga 10 ditë përpara ciklit, ju filloni të ndjeni një lodhje si këputje. Niveli i hormoneve bie. Këputja gjatë menstruacioneve, zakonisht shkaktohet nga dehidratimi, për shkak të humbjes së gjakut.

Derisa nivelet tuaja të hormoneve të rriten sërish, ju do të ndiheni të lodhura. Lajmi i mirë është se nivelet e energjisë suaj kanë tendencën të arrijnë kulmin gjatë ovulimit, që ndodh zakonisht 2 javë pas periodave.

Këshillohet që disa ditë para ciklit, por edhe gjatë ditëve të tij, të pini sa më shumë lëngje.