Në fund të tetorit, Princi Harry publikoi detaje rreth librit të tij me kujtime, të titulluar "Spare" (rezervim/kursim), gjë që ka bërë që shumë njerëz të spekulojnë se ai ndihet i izoluar nga familja e tij.

Por sipas personalitetit televiziv Elanie Lui, e cila ka punuar me mikun e Meghan Markle, Bel Mulroney, beson se ka një kuptim të fshehur pas titullit.

"Është në fakt një folje vërtet e sjellshme që përfshin përpjekje. Kur kursen kohë ose para ose mendon për dikë, po bën një përpjekje dhe shpesh është një përpjekje e dobishme. Ju mund t'i kurseni dikujt mundimin për të bërë diçka që nuk është e këndshme, diçka potencialisht e dëmshme. Rezervimi dhe kursimi janë të këmbyeshëm në këtë kontekst. Dhe të gjitha këto ide vlejnë edhe për Princin Harry, duke pasur parasysh evolucionin e tij personal dhe misionin që ai dhe Meghan Markle i kanë vendosur vetes dhe punës së tyre”, tha ajo.

Ndërkohë, autorja Angela Levin mendon se 38-vjeçari lë të kuptohet se ai është princi që ka mbetur pas, pasi Princi William punon ngushtë me babanë e tyre, Mbretin Charles.

"Kjo ju tregon se çfarë mendon ai për veten e tij me një turp të thellë që disi nuk ndjeu se ishte më i mirë se kaq," tha ajo për librin.

"Ai ka lirinë," tha ajo. "Por padyshim që kjo nuk ka funksionuar."

Libri “Spare” do të botohet në janar 2023.