A e keni pyetur shpesh veten pse partneri juaj, burri, i dashuri, joshësi dhe i preferuari juaj qëndron në heshtje pas përfundimit të aktit nën çarçafë? Fatkeqësisht kjo ndodh! Dhe është normale! Relaksim? I pastër fare! Mund të jetë edhe kjo një arsye...

Por një grup neuro-shkencëtarësh, pas analizimit të aktivitetit të trurit mashkullor gjatë dhe pas kulmimit, gjeti një zhdukje të korteksit cerebral, një zonë e caktuar për të menduar, menjëherë pas marrëdhënieve seksuale.

Prodhimi i oksitocinës, hormonit të aftë për të rregulluar temperaturën e trupit, kontrollin e presionit të gjakut dhe ngritjen e sistemit imunitar shkakton një impuls të natyrshëm drejt pjesës tjetër, prandaj edhe bisedat dhe fjalët rrallohen.  Ne shmangim ekuacionet e lehta për mungesën e dallimeve mes fillimit apo fundit të aktit. Të paktën ky nuk është faji i tyre. Për pjesën tjetër, nuk ka justifikime.