Elon Musk njoftoi një valë të re largimesh nga puna që prek ekipet e shitjeve të Twitter-it, sipas një njoftimi nga Bloomberg. Burime të njohura me situatën thanë se Musk po shkurton më shumë punëtorë për të balancuar çdo ekip, por ende nuk është e qartë se sa njerëz kanë humbur punën e tyre.

Musk, javën e kaluar, shkarkoi Robin Wheeler, kreun e shitjeve të reklamave të kompanisë dhe Maggie McLean Suniewick, zëvendëspresidente e partneriteteve të Twitter, pasi ata nuk ranë dakord që të largonin nga puna më shumë punëtorë.

Sarah Rosen, drejtuesja e Twitter për partneritetet e përmbajtjes në SHBA, u largua gjithashtu nga kompania. 

Kjo vjen pasi qindra punëtorë dhanë dorëheqjen nga Twitter javën e kaluar, kur Musk u kërkoi atyre orë tepër të gjata pune dhe me intesitet më të lartë. Musk u kërkoi punonjësve të përgjigjen "po" në një formular në Google, si shenjë e angazhimit të tyre ose të largoheshin nga kompania.

Pak njerëz të mbetur për të mirëmbajtur pjesën e pasme të Twitter, punonjësit e mëparshëm dhe aktualë besojnë se ka një shans të lartë që platforma të prishet së shpejti.

Musk tashmë pushoi pothuajse gjysmën e fuqisë punëtore prej 7500 personash të Twitter-it pasi mori kontrollin e kompanisë në fillim të këtij muaji, duke prekur anëtarët e stafit në besimin dhe sigurinë e produktit, politikat, komunikimet, kurimin e tweet-eve, AI etike, shkencën e të dhënave dhe departamente të tjera.

Twitter nuk ka më një departament komunikimi për të kontaktuar për koment.