Fillimi i një marrëdhënie të re është një kohë zbulimi, në të cilën ju duhet të zbuloni gjithçka që mund të dini për këtë person të ri në jetën tuaj - të mirën, të keqen dhe nganjëherë edhe të shëmtuarën.

Por kur bëhet fjalë për eksperiencat seksuale, dhe më saktë, numrin e njerëzve me të cilët keni pasur marrëdhënie seksuale, këtu lind pyetja duhet apo jo të flasim...

A ndikon kjo gjë negativisht në të ardhmen e lidhjes?

Kurioziteti, dëshira për të fituar më shumë njohuri, është thelbësore për jetën njerëzore. Ekziston një traditë e gjatë filozofike që e sheh njohurinë si jetike për një jetë më të mirë. Një traditë tjetër e konsideron dijen si një pengesë për lumturinë: Adami dhe Eva u dëbuan nga Kopshti i Edenit sepse hëngrën nga Pema e Diturisë.

Në mënyrë të ngjashme, në botën e romancës, një shprehje thotë se "të njohësh do të thotë të duash", ndërsa një tjetër këmbëngul se "familjariteti vret dëshirën", dhe se misteri është i vlefshëm në dashuri dhe seks. Natyra problematike e njohurive të së kaluarës shprehet gjithashtu në pretendimin e Ingrid Bergman: "Lumturia është një shëndet i mirë dhe një kujtesë e keqe".

Është normale të jemi kuriozë për përvojat seksuale të partnerit tonë, si në të tashmen ashtu edhe të kaluarën. Sidoqoftë, ndërsa seksualiteti i tyre aktual mund të jetë i rëndësishëm për marrëdhënien aktuale, përvojat e tyre të kaluara shpesh nuk janë.

A i tregoni partnerit tuaj të ri për ish-at tuaj?

Këtu janë disa përgjigje të grave për pyetjen nëse duhet t'i tregojnë partnerit të tyre aktual për ish-at e tyre.

Mund të them se kjo i shtyn burrat të kenë zili dhe i bën ata xhelozë. Prandaj, është një ide shumë e keqe. Sigurisht, gjithçka varet nga njeriu specifik dhe niveli i tij i vetëvlerësimit ”, thotë Lila.

"Mos thuaj asgjë. Zero. Fillimi i një marrëdhënieje duhet të jetë me një propozim të pastër. Përvojat e mia të mëparshme seksuale nuk duhet të ndikojnë në atë aktuale”, është shprehur Eva.

“Unë kurrë nuk flas për të kaluarën nëse nuk pyesin ... edhe atëherë them: ‘A je i sigurt që do që e kaluara ime të jetë e tashmja jote?’ “, tregon Julia.

"Injoranca është lumturi", thotë Thomas Grey.