Roja bregdetare spanjolle ka shpëtuar tre persona që ishin të vendosur në majë të timonit të një anijeje, e cila mbërriti në Ishujt Kanarie nga Nigeria.

Në një fotografi të shpërndarë nga roja bregdetare, emigrantët shfaqen të ulur në timonin e cisternës së naftës dhe kimikateve, Althini II.

Althini II mbërriti në Las Palmas në Gran Canaria, të hënën, pas një udhëtimi 11-ditor nga Lagos në Nigeri.

Emigrantët u dërguan në port dhe u ndoqën nga shërbimet shëndetësore, tha roja bregdetare në Twitter.

Ishujt Kanarie, të cilat i përkasin Spanjës, janë një portë e njohur për emigrantët afrikanë që përpiqen të arrijnë Evropën. Të dhënat spanjolle tregojnë se migrimi nga deti drejt arkipelagut u rrit me 51% në pesë muajt e parë të vitit në krahasim me një vit më parë.

Vitin e kaluar, më shumë se 20,000 emigrantë kaluan nga bregdeti i Afrikës Perëndimore në Ishujt Kanarie, sipas Kryqit të Kuq. Më shumë se 1,100 nga ata njerëz humbën jetën në detë në det, tha organizata.

Varfëria, konflikti i dhunshëm dhe kërkimi i mundësive për punë vazhdojnë të nxisin emigrimin nga Afrika Perëndimore, thotë Kryqi i Kuq.