Ju mund të jeni të njohur me manifestimin, ose ligjet e tërheqjes. Në fund të fundit, ky ishte fokusi i një prej librave më të shitur të vitit 2006, 'Sekreti', i cili shiti më shumë se 30 milionë kopje - dhe kjo është diçka për të cilën liderë si Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Gabrielle Bernstein, Iyanla Vanzant dhe Oprah Winfey, kanë folur.

Por, së pari gjërat e rëndësishme: Edhe pse manifestimi ka të bëjë me kthimin e ëndrrave tuaja në realitet, kërkon që ju të ndërmerrni hapa proaktivë drejt çdo gjëje që dëshironi – kështu që nuk duhet të prisni që ajo të ndodhë menjëherë ose brenda natës ndërsa flini. Thënë kjo, është një çmim i vogël për të paguarpër diçka që mund të ketë një ndikim kaq të thellë në jetën tuaj:

“Ju kontrolloni shumë nga mendimet tuaja dhe ne kontrollojmë shumë nga mendimet tona të përbashkëta...nga ajo që unë [dhe ne] besojmë”, i tha Oprah CEO të 'LinkedIn' Jeff Weiner në 2015. “Kur fillova ta kuptoja vetë këtë , u bëra e kujdesshme për atë që mendoj dhe çfarë kërkoj,” shpjegoi ajo. “Mendoja çfarë mund të bëj tjetër? Çfarë tjetër mund të manifestoj? Sepse e kam parë të funksionojë. E kam parë të ndodhë vazhdimisht.”

Po kërkoni ta provoni vetë manifestimin? Këtu janë hapat që ju propozojnë ekspertët për të provuar të shfaqni gjithçka që dëshironi, përfshirë paratë dhe dashurinë.

Çfarë është saktësisht manifestimi?
Në thelb, manifestimi është të sjellësh diçka të prekshme në jetën tënde përmes tërheqjes dhe besimit, d.m.th. nëse e mendon do të vijë. Megjithatë, ka më shumë për manifestim sesa vullnet dhe të menduarit pozitivisht. Siç thotë Angelina Lombardo, autorja e "Një sipërmarrës shpirtëror", "manifestimi është të bësh realitet gjithçka që dëshiron të ndjesh dhe përjetosh... nëpërmjet mendimeve, veprimeve, besimeve dhe emocioneve".

Për të filluar manifestimin, jini të qartë për qëllimet tuaja.
Ndërsa të gjithë i qasen manifestimit ndryshe, Lombardo beson se shumica ndjekin të njëjtat parime bazë. Së pari - dhe ndoshta më e rëndësishmja - ju duhet të dini saktësisht se çfarë dëshironi. “Ti je i vetmi që ëndërron ëndrrat e tua, kështu që nëse dëshiron një partner të ri dhe një marrëdhënie të shëndetshme apo një punë më të mirë, dije dhe zotëroje atë”, thotë ajo.

Sidoqoftë, çfarëdo që dëshironi, një gjë është thelbësore: Bëni qëllimin tuaj sa më specifik që të jetë e mundur. Lombardo thotë: "Sa më i qartë dhe konciz, aq më mirë." Në vend që, për shembull, të thoni, "Unë dua të takoj shpirtin tim binjak", zhvilloni një pamje të detajuar të asaj se si do të dukej ai person (mendoni: cilësitë, karakteristikat, vlerat, etj.)

Pasi të keni vendosur qëllimin tuaj, kërkoni atë që dëshironi - dhe shkruajeni atë në letër.
Kur të keni përcaktuar saktësisht se cilat janë shpresat, ëndrrat dhe qëllimet tuaja, duhet t'i kërkoni universit atë që dëshironi. Kjo mund të bëhet në mënyra të ndryshme - lutje, meditim, vizualizim, duke folur me zë të lartë qëllimet tuaja, një tabelë vizioni ose një "kuti të së ardhmes", e cila është një enë plot me fotografi të sendeve që dëshironi të shfaqni - por ju duhet të thoni saktësisht atë që dëshironi. Ju gjithashtu mund ta shkruani qëllimin tuaj në letër. Nëse keni kaluar kohë në TikTok, mund të jeni njohur me metodën 369 – në të cilën shkruani atë që dëshironi në rendin e mëposhtëm: 3 herë në mëngjes, 6 herë pasdite dhe 9 herë gjatë natës për 33 ose 45 ditë—por mund të jetë gjithashtu aq e thjeshtë sa një letër drejtuar universit.

Dhe filloni të punoni drejt qëllimeve tuaja.
Sipas Gabrielle Bernstein, autore e 'Super Attractor' dhe 'The Universe Has Your Back', "Manifestimi njihet gjithashtu si bashkë-krijimi sepse është një bashkëpunim mes jush dhe Universit". Kjo është pikërisht arsyeja pse të dini se çfarë dëshironi është vetëm gjysma e betejës - nuk do të shihni asnjë rezultat pa veprim. Lini mënjanë pak kohë për të menduar se çfarë hapash mund të ndërmerrni për të arritur qëllimet tuaja vetë, më pas futini ato në rutinën tuaj. Për shembull, nëse doni të bëni një ndryshim të madh në karrierë, filloni të lidheni me njerëz në fushën tuaj të re dhe praktikoni për një intervistë pune.

"Një mënyrë tjetër për të qenë "në veprim" kur manifestohet është t'i bëni vetes pyetjen: "Çfarë do të mendonte vetja ime e ardhshme?", -thotë Lombardo. Arsyeja? Riformulimi i mendjes suaj mund (dhe do) t'ju mundësojë të jeni të suksesshëm. "Të jesh" personi që tashmë ka, bën dhe ndjen qëllimet, ëndrrat dhe dëshirat e tua, të ndihmon të bëhesh ai person," shton Lombardo.

Hapi tjetër është të jeni të ndërgjegjshëm - dhe falënderues për - atë që merrni.
Ndonëse mund të mos merrni gjithçka që parashikoni sipas rendit dhe kornizës kohore që dëshironi, duhet të merrni dhe të pranoni atë që merrni – pavarësisht sa e madhe apo e vogël mund të jetë. Sipas Lombardo, mirënjohja është çelësi.

Për ta bërë këtë, merrni parasysh krijimin e një ditari mirënjohjeje. Para se të flini, kaloni pesë deri në 10 minuta duke shkruar disa gjëra për të cilat jeni mirënjohës, si dhe çdo gjë që ka ndodhur atë ditë për t'ju sjellë më afër çdo gjëje që po përpiqeni të shfaqni. Ndoshta dëshironi të kurseni mjaftueshëm para për daljen në pension dhe merrni një telefonatë nga ofruesi juaj kabllor për një mënyrë për të ulur faturën tuaj mujore, ose hasni në një podcast informues që frymëzon një ide që fiton para.

Dhe hiqni dorë nga çdo rezistencë dhe besime kufizuese.
Përveç ndryshimit të mentalitetit dhe sjelljeve tuaja, do t'ju duhet të hiqni çdo pengesë ose besime kufizuese që mund të turbullojnë vizionin tuaj, duke përfshirë frikën dhe bisedat negative me veten. “T'i thuash vetes se nuk je mjaftueshëm e mirë, nuk je mjaftueshëm i denjë, nuk je mjaftueshëm i zgjuar, nuk je mjaftueshëm – është një kasetë që po luhet për shumë njerëz”, tha Oprah gjatë një episodi të 'Oprah's Lifeclass'. “Nëse nuk jeni të vetëdijshëm për këtë, atëherë përfundoni duke vepruar nga ai sistem besimi dhe jo nga ajo që dini se është më e vërteta ose dëshironi të jeni më e vërteta për veten tuaj. Nuk bëhesh ajo që dëshiron, sepse dëshira e madhe është të jetosh në hapësirën e asaj që nuk ke.”

Për të kapërcyer besimet tuaja kufizuese, është thelbësore që së pari të identifikoni se çfarë saktësisht janë ato. Për ta bërë këtë, pyesni veten: Cilat janë bindjet që kam për veten time që mund të pengojnë përparimin tim? "Shkruani përgjigjet tuaja," rekomandon Bernstein në 'Add More Ing to Your Life'. “Kaloni besimet kufizuese dhe shkruani pohimet tuaja të reja në vend të tyre. Shënoni përgjigjet tuaja dhe më pas zëvendësoni çdo ndjenjë negative me ato pozitive. Nëse besimi juaj kufizues është "Unë jam e paplotë pa një burrë", kthejeni atë me "Unë jam e plotë ashtu siç jam." Nëse besimi juaj kufizues është "Unë nuk jam mjaftueshëm i mirë", kthejeni atë me "Unë jam i mrekullueshëm ashtu siç jam sot.” Për të bërë një hap më tej, herën tjetër kur ta gjeni veten duke vënë në dyshim vlerën tuaj ose duke thënë: "Unë nuk e meritoj këtë", ndaloni dhe mendoni për të gjitha arsyet pse e meritoni", thotë Lombardo.

Sigurohuni që të kontrolloni (dhe të ndryshoni) energjinë tuaj.
Një gjë që Oprah e di me siguri? Energjia është gjithçka. "Energjia që nxjerrim në botë është energjia që marrim përsëri," -thotë ajo në "The Wisdom of Sundays". Që do të thotë nëse po dërgoni vazhdimisht energji negative - qoftë përmes mendimeve apo ndjenjave tuaja - do të tërhiqni të njëjtën energji përsëri tek ju, sipas bisedës në 'Super Soul Conversation' të saj me Michael Bernard Beckwith. Nga ana tjetër, megjithatë, nëse jeni në gjendje të zhvendosni energjinë tuaj, do të tërhiqni gjithashtu më shumë pozitivitet, gjë që do t'ju ndihmojë të realizoni qëllimet tuaja.

Për fat të mirë, ngritja e energjisë suaj është në të vërtetë mjaft e thjeshtë: Thjesht përqendrohuni në aktivitetet që kultivojnë ndjenja gëzimi dhe lumturie – pavarësisht nëse kjo është të bësh diçka të mirë për dikë tjetër (të ndihmosh një mik ose një anëtar të familjes, të dhurosh për një organizatë kuptimplote, të bëhesh vullnetar), duke filluar çdo mëngjes me një seancë meditimi ose një orë të shpejtë yoga, duke kaluar pak kohë në natyrë ose duke e trajtuar veten me një kujdes të merituar.

Për më tepër, ju gjithashtu mund të përqendroheni në atë se si dëshironi të ndiheni. Oprah thotë: “Nëse doni më shumë dashuri në jetën tuaj, vendosni qëllimin tuaj që të jeni më të dashur. Nëse kërkoni mirësi, përqendroni energjinë tuaj në ndjeshmëri dhe dhembshuri.”

Por jini fleksibël - dhe besojini procesit.
Procesi është i rrjedhshëm. Hapat që ndërmerrni nuk kanë aq rëndësi sa besimi juaj, kështu që "besojuni veprimeve, vizioneve dhe qartësisë tuaj si dhe "fuqive që janë", thotë Lombardo. Besimi është një motivues dhe forcë udhërrëfyese e fuqishme.

Po, ju mund të manifestoni dashuri.
Pjesa më e mirë e manifestimit janë aplikimet e tij të gjera. Ligji i tërheqjes nuk njeh kufij. "Sapo të filloni të hyni në procesin tuaj të manifestimit, nuk ka kufi për atë që - ose sa shpesh ose shumë - manifestoni," shpjegon Lombardo.

"Kjo përfshin miqësi të reja dhe marrëdhënie romantike." Thënë kështu, është e rëndësishme të manifestoni vetëm individë që do t'ju ndihmojnë të përmbushni qëllimet tuaja. “Do të dëshironi të tërhiqni vetëm njerëz që tërhiqen nga personi që po bëheni”, thotë ajo. “Sigurisht, kjo mund të nënkuptojë përjashtimin e disa perspektivave emocionuese, por jam e sigurt që do të bini dakord që do të jeni më të lumtur me dikë që është në linjë me “ju” që po bën lëvizje të mëdha.” Dhe, siç e kemi thënë më parë, shfaqja e dashurisë, si çdo gjë tjetër, kërkon një përpjekje të vërtetë.

E njëjta gjë vlen edhe për paratë.
Procesi i manifestimit të parave ndjek të njëjtat hapa të përmendur më parë; megjithatë, Marla McKenna, autorja e 'Manifesting Your Dreams', thekson se manifestimi financiar është i rrënjosur në mirënjohje (mirë, dhe duke punuar). "Truku për të manifestuar para është të shikosh gjendjen që tashmë ke dhe të shprehësh mirënjohje për të," thotë McKenna. “Pra, edhe nëse jeni duke luftuar për të paguar faturat, bllokoni çdo besim kufizues duke mirëpritur paratë dhe prosperitetin që është në rrugë. Me pak fjalë, fokusohuni në atë që keni, jo në atë që nuk keni.”

McKenna sugjeron gjithashtu përdorimin e mjeteve vizuale për t'ju mbajtur të shtyrë dhe të fokusuar. "Blini një çantë më të madhe, imagjinoni të notoni në një pishinë parash, bëni një pemë parash derisa të mund ta zëvendësoni atë me para të vërteta ose shkruani një çek të madh për veten tuaj duke e ditur se një ditë do t'i arkëtoni me të vërtetë."

Cila është mënyra më e shpejtë për të manifestuar diçka që dëshironi?
Nëse e shihni dhe e ndjeni, do ta arrini, të paktën sipas McKenna. “Mënyra më e lehtë për të manifestuar çdo gjë është të jesh i qartë për atë që dëshiron. Mos i jepni universit sinjale të përziera... dhe veproni. Puna drejt qëllimeve tuaja është e domosdoshme.” Ju gjithashtu duhet të qëndroni të hapur.

Pyesni universin për atë që dëshironi dhe mbani një sy për shenja arritjeje ose suksesi. "E vetmja gjë që ju ndalon të manifestoni ëndrrat tuaja jeni ju," thotë McKenna. “Atë që mund të vizualizoni në mendjen tuaj, mund ta mbani në duar. Pra, shkoni në punë! Ju duhet të manifestoni!”

/Burimi: OPRAHDAILY