Meghan dhe bashkëshorti i saj Princi Harry janë përballur me kërcënime 'të neveritshme dhe shumë reale' nga ekstremistët e krahut të djathtë në Britani, ka thënë një ish-shef i policisë kundër terrorizmit.

Në një intervistë me Channel 4 News të Britanisë, Neil Basu tha se kërcënimet ndaj Meghan ishin aq serioze dhe të besueshme, sa autoritetet kishin caktuar ekipe për t'i hetuar.

"Nëse do t'i kishit parë gjërat që ishin shkruar... do të ndiheshit nën kërcënim gjatë gjithë kohës," tha Basu, i cili ishte në krye të mbrojtjes mbretërore gjatë kohës së tij në Policinë Metropolitane.

"Njerëzit janë ndjekur penalisht për ato kërcënime."

Çifti ka shprehur më parë se abuzimi racor me të cilin përballej Meghan, ishte një faktor kryesor që i shtyu ata të transferoheshin në Shtetet e Bashkuara dhe të tërhiqeshin si anëtarë të familjes mbretërore.

Harry është aktualisht në një mosmarrëveshje ligjore me Zyrën e Brendshme në lidhje me sigurinë e familjes kur ata vizitojnë Mbretërinë e Bashkuar.

Sipas Basu, kërcënimet ndaj çiftit mbretëror erdhën në mes të rritjes së ekstremizmit të krahut të djathtë në Britani.