Princi Harry shkruan në kujtimet e tij se vrau 25 persona ndërsa shërbente në Afganistan.

Duka i Sussex kaloi 10 vjet në ushtri, duke përfshirë dy turne të vijës së parë në Afganistan.

Në librin e tij Spare, ai shkruan:

Shumica e ushtarëve nuk e dinë saktësisht se sa vrasje kanë në meritën e tyre."

“Gjithmonë mund ta them saktësisht se sa luftëtarë armik kisha vrarë. Dhe për mua më dukej thelbësore të mos kisha frikë nga kjo shifër. Ndër shumë gjëra që mësova në Forcat e Armatosura, një nga më të rëndësishmet ishte të jepja llogari për veprimet e veta. Pra, numri im: njëzet e pesë. Nuk ishte diçka që më mbushte me kënaqësi, por as nuk më vinte turp.

Më tej ai thekson: Natyrisht, do të kisha preferuar të mos e kisha atë figurë në rezymenë time ushtarake, apo në kokën time, por gjithashtu do të kisha preferuar të jetoja në një botë pa talebanët, një botë pa luftë.