Një studim i kryer në vitin 2010 nga Universiteti i Teknologjisë Queensland analizoi  13,000 gra të Kaukazit dhe erdhi në përfundim se gratë bjonde paguhen më shumë. Ky vlerësim del nga hulumtimet e bëra edhe në revistën Forbes. Studimi i tyre arriti në përfundimin se gratë bjonde fitojnë 7 % më shumë të ardhura. Kjo do të thotë, nëse keni një pagë prej 50,000 dollarë, një punëtore bjonde që bën të njëjtën punë mund të paguhet 3 500 dollarë më shumë se ju.

Ky nuk është studimi i vetëm që vërtetoi këtë fenomen. Një eksperiment i kryer nga Universiteti Cornell , pati pjesëmarrëse kamerieret që plotësuan një formular online në lidhje me karakteristikat e tyre fizike, vetë-perceptimet dhe të ardhurat. Gjetjet arritën në përfundimin se bjondet mblodhën më shumë të ardhura sesa homologët e tyre me flokë të kuqe, ose flokë të zeza. Por jo vetëm kaq. Edhe në një studim tjetër 60-ditor, pjesëmarrësve me flokë të errët iu kërkua të ndryshojnë ngjyrën e flokëve dhe të regjistrojnë këshillat e tyre në një mjedis të vërtetë si puna. Gratë morën ndjeshëm më shumë këshilla ndërsa ishin bjonde. Bjondet me të vërtetë kanë më shumë fonde!

Bjondet kanë IQ më të lartë

Ne të gjithë kemi dëgjuar shaka nga më të ndryshmet për bjondet. Por, shakatë mbi inteligjencën e tyre vërtetë nuk qëndrojnë. Femrat bjonde kanë shkallë më të lartë të inteligjencës se sa femrat me flokë të ngjyrave të tjera.

Një eksperiment i kryer në Universitetin Shtetëror të Ohio, studioi 10.878 gra duke matur zgjuarsinë e tyre. Gjetjet ishin mjaft interesante. Nga të gjitha ngjyrat e flokëve, bjondet kishin IQ më të lartë me një mesatare prej 103.2. Me pas ishin brunet me një IQ mesatare prej 102.7. Pastaj gratë me flokë të kuqe në 101.2 dhe gratë me flokë të zeza me një mesatare prej 100.5. Gratë bjonde gjithashtu kishin më shumë të ngjarë të ishin gjeni dhe më pak të ngjarë të kishin një IQ të ulët se çdo femër me ngjyre të tjera flokësh.

Bjondet kanë më shumë mundësi të mbajnë një pozitë të lartë pushteti

Dyzet e tetë për qind (48%) e grave që janë drejtuese në ndërmarrjet S&P 500 kanë flokë bjonde, sipas një grupi studiuesish në takimin vjetor të Akademisë së Menaxhimit të mbajtur në vitin 2016 (përmes HuffPost). Dhe kjo nuk është thjesht një dukuri e rastit. Ekspertët besojnë se mund të ketë më shumë strategji ose shpjegime prapa kësaj sesa mendojnë shumica. Ngjyra bjonde mendohet se u jep një pamje më të butë grave dhe mund t’u japë atyre më shumë sukses në një rol mbizotërues të punës.

Të kesh flokë bjond mund të ndihmojë në marrjen e një pozicioni pune më të favorshëm, por kujdes, ngjyra e flokëve nuk është gjithçka./bm/