“Nostradamusi i ri” është rishfaqur. Ai është Hamilton-Parker, që është emri i tij i vërtetë, por të gjithë e njohin me pseudonimin e lartpërmendur.

Ai është rikthyer në arenën publike për të nisur një tjetër parashikim për të ardhmen. Me synimin e vitit 2023, ai bën një deklaratë shqetësuese... sepse parashikon shpërthimin e Luftës së Tretë Botërore.

Ai mendon se do të ketë një aksident. Konkretisht në Tajvan, që mund të jetë shkaku i shpërthimit të konfliktit që do të vërë përballë fuqitë e mëdha botërore.

Ai dha edhe detajet kryesore të asaj që ka parë. Një "përplasje" midis dy nëndetëseve ose dy avionëve që "prenë njëri-tjetrin" do të ishte fara e Luftës së Tretë Botërore që do të fillonte diku në vitin 2023, siç zbuloi ai në The Daily Star.

Nëse po, ai shpjegon se do të bëhej çështja më e rëndësishme për njerëzimin "e dy viteve të ardhshme". Do të ishte çelësi për Rusinë dhe Kinën për të përshpejtuar një proces lufte globale.

Duke marrë parasysh luftën e vazhdueshme në Ukrainë pas pushtimit nga Rusia, duket shumë më e besueshme që një luftë botërore të mund të nisë për shkak të një përshkallëzimi në atë konflikt, sesa nga një ngjarje e veçantë në Tajvan.

Tajvani është një territor i diskutueshëm, megjithëse Kina mendon se i përket atyre, që do të thotë se mund të jetë një katalizator për diçka më të madhe.