Nga të gjitha lidhjet që keni në jetën tuaj, marrëdhënia me veten është më e rëndësishmja.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që kjo marrëdhënie të jetë e shëndetshme. Siç është rasti me çdo partneritet apo miqësi, edhe marrëdhënia që keni me veten mund të bëhet gjithashtu toksike kur fillojnë të shfaqen modele dhe sjellje negative.

Të mësosh se si të dallosh nëse je në një marrëdhënie toksike me veten mund të jetë e ndërlikuar, por ekspertët thonë se ato janë të rëndësishme për të mos dëmtuar vetëvlerësimin tuaj apo edhe marrëdhëniet me të tjerët.

"Kur nuk e bëjmë veten prioritet, ne fillojmë të neglizhojmë se kush jemi dhe nevojat tona," thotë këshilltarja e licencuar e shëndetit mendor Stephanie Moir. "Kjo mund të ndikojë në mënyrën se si të tjerët na shohin, na trajtojnë dhe në fund të çojë në një imazh negativ për veten."

Këtu, ekspertët zbulojnë pesë shenja që tregojnë se jeni në një marrëdhënie toksike me veten dhe çfarë mund të bëni për këtë nëse ato janë të vërteta.

1. Jeni jashtëzakonisht kritik ndaj vetvetes ose të tjerëve

2. Ju justifikoni zakonet e pashëndetshme

3. Sakrifikoni shumë nga vetja juaj

4. Keni vetëvlerësim të ulët

5. Ju kërkoni gjithnjë konfirmim nga të tjerët