Për shekuj me radhë, shkencëtarët, filozofët kanë spekuluar për një horizont të ngjarjeve teknologjike: momentin që inteligjenca artificiale kapërcen mendjet e dobëta që e kanë lindur atë dhe vendos një rend të ri botëror, pritet të përfundojë në luftën globale dhe skllavërimin e njerëzimit. 

"It is so over," (ka marrë fund) shkroi një përdorues i Twitter në një postim viral që shfaqte një shumëllojshmëri grash të krijuara tërësisht nga AI (inteligjenca artificiale) – secila e përcaktuar nga beli i vogël, tiparet e fytyrës si fëmijë dhe gjoksi i madh. Imazhet janë bërë që të duken si fotografi të vërteta, me disa nga “femrat” që mbajnë duart lart si për të treguar se fotografia është një selfie. Por këto gra nuk ekzistojnë.

Çfarë, saktësisht, po sugjerojnë këta burra se ka "mbaruar"? Preferenca seksuale për imazhet e grave "të vërteta" mbi ato të kuruara në mënyrë dixhitale? Apo diçka më të thellë?

Është sigurisht një biznes i madh: vitin e kaluar, një komunitet Discord i quajtur Difuzion i Paqëndrueshëm u krijua me qëllimin e trajnimit të AI për t'u përmirësuar në prodhimin e pornografisë.

Ndikimi psikologjik në estetikën femërore "ideale" ka një potencial të madh dëmtimi. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse fjala "ideal" paraqet përsosmërinë seksuale si  përtej dëshirës për të kënaqur burrat. Këto janë problemet sipërfaqësore më të mëdha me të cilat përballet feminizmi në shekullin e 21-të dhe do të kërkojnë decentrimin e vazhdueshëm të trupave të grave si mjete pasive për epshin mashkullor.

Ness Cooper, një seksolog klinik dhe terapist, është i vetëdijshëm për këto probleme, por gjithashtu dëshiron të theksojë se zhvillimet e reja teknologjike janë shoqëruar historikisht me panik moral që nuk janë gjithmonë të justifikuara. “Në përgjithësi, kur lindin shqetësimet e njerëzve rreth pajisjeve dixhitale të fokusuara në seks dhe erotizëm, ekziston frika se ato do të [çojnë] në një botë distopike [që heq] autonominë njerëzore,” shpjegon ajo, “kur në fakt shumë nga këto forma të teknologjisë janë integruar në jetën, marrëdhëniet dhe jetën tonë seksuale shumë kohë përpara se të bëheshin një panik moral apo tendencë mediatike.”

Ana më e errët e manipulimit dixhital mbetet e pamohueshme, veçanërisht me rritjen shqetësuese në videot pornografike të rreme që ngrenë një numër të madh çështjesh pëlqimi. Por në fund të fundit, si shumë teknologji të reja, potenciali i saj si një makth distopian ose mjet i dobishëm qëndron në mënyrën se si ne zgjedhim ta zbatojmë atë.