TikTok po vendos një kufi ditor të kohës para ekranit prej 60 minutash për përdoruesit që janë nën 18 vjeç.

Nëse të rinjtë kalojnë kufirin e ri, do të duhet të vendosin një kod për të vazhduar përdorimin e shërbimit atë ditë.

Aplikacioni video në pronësi të Kinës tha se po e prezanton këtë funksion për t'i ndihmuar njerëzit "të qëndrojnë në kontroll" të përdorimit.

Përdoruesit e platformës duhet të jenë të paktën 13 vjeç dhe, si pjesë e kësaj veçorie të re, çdokush nën moshën 18 vjeç do të marrë një njoftim javor me një "përmbledhje të kohës së tyre para ekranit".

Kushdo që tërhiqet nga kufizimi i ri prej 60 minutash, dhe vazhdon të përdorë aplikacionin për 100 minuta në ditë, do të marrë një kërkesë nga TikTok për të vendosur kontrollet e veta të kohës para ekranit.

Prindërit e fëmijëve që përdorin opsionin e bashkimit familjar në aplikacion do të jenë gjithashtu në gjendje të caktojnë kufijtë e kohës para ekranit, si dhe të kenë akses në një panel i cili do të jepte një përmbledhje të përdorimit të aplikacionit.

Në shtator 2021, TikTok tha se kishte arritur më shumë se një miliard përdorues aktivë mujorë, duke e bërë atë një nga faqet më të mëdha sociale në botë.