"Shumë njerëz mendojnë se çdo gjë që del nga një shiringë është e njëjtë," thotë Melissa Kanchanapoomi Levin, MD, një dermatologe dhe themeluese e Entière Dermatology. 

Ekzistojnë dy kategori injeksionesh: neuromodeluesit dhe mbushësit. Le të fillojmë me neuromodulatorët, të njohur si toksina botulinum, shpesh e referuar me emrin e markës Botox. Këto ndërhyjnë në komunikimin nervor, duke relaksuar në mënyrë efektive muskujt, për të zbutur linjat dhe rrudhat e krijuara nga lëvizjet e përsëritura të muskujve.

Ndërsa Botox nuk është i vetmi neuromodulator, është i njohur dhe OG - i cili në fakt,  feston 20 vjet të miratimit të FDA këtë muaj. (Është gjithashtu i vetmi neuromodulator i miratuar nga FDA për të trajtuar gjendjet shëndetësore, si migrena kronike dhe djersitja e tepërt.) 

Fillers, ndërkohë, bëjnë pikërisht atë që thotë emri. "Filler është një substancë që mbush një boshllëk, ndryshe nga Botox, i cili hyn në muskuj," thotë Dr. Obioha. Ndërsa substanca e saktë në fjalë mund të ndryshojë, më e zakonshme është acidi hialuronik. “Ne përdorim mbushës për shumë arsye të ndryshme, qoftë për të siguruar më shumë strukturë për mollëzat, për të rikthyer plotësinë në zonat e zbrazëta poshtë syve, apo për të mbushur çdo lloj çarje të thellë apo vija mesatare deri në të thella rreth gojës”, thotë Dr. Levin. Mund të përdoret dhe shtuar volumin e buzëve.

Kur duhet të filloni të kryeni injeksione?

Koha "e duhur" për të filluar këto trajtime varet kryesisht nga individi.

Harroje rregullin “pas moshës 30 vjeç duhet të mendosh për Botox".

“Nëse nuk ka asgjë për të trajtuar, atëherë lëre fytyrën të qetë”, thotë Dr. Kim.

Një specialist që ju zgjidhni duhet ta vlerësojë këtë duke ju parë se sa ekspresive mund të jeni, pasi kjo mund të përcaktojë nëse keni nevojë për neuromoduluesit.

“Është gjithmonë më mirë të bësh pak, pastaj ta kthesh pacientin dy ose tre muaj më vonë dhe të shohësh se si duken, të rivlerësosh dhe të dalësh me një plan tjetër bazuar në rezultatin e parë”, thotë Dr. Kim. "Është një tranzicion, jo një transformim."