A keni pyetur veten pse një dush i mirë relakson imagjinatën dhe trupin tuaj ose pse shumë shpesh e gjeni zgjidhjen e problemeve në dush?

Përgjigja qëndron në sasinë fikse të vëmendjes me të cilën truri juaj duhet të punojë në çdo moment. Ky kufi biologjik është arsyeja pse përpjekja për të kryer shumë detyra degradon aq shpesh performancën dhe çon në gabime.

Termi "pamend", nënkupton një rutinë relativisht automatike, të tilla si stërvitja, ecja në natyrë ose, po, edhe dushi!

Këto janë të gjitha aktivitete 'të vetmuara' që na lejojnë të shkëputemi nga Bota e jashtme. Ato mund të bëhen intervale medituese, relaksuese që na hapin drejt ideve dhe perspektivave të reja.

Një përfitim shtesë i dushit është se zhurma e tij bllokon stimulimin e jashtëm. Idetë e inkubuara në sfond mund të ngrihen në vetëdije dhe t'ju çojnë në një ngërç krijues.

Dy tipare të pranuara gjerësisht për "mendimet të dushit" janë se ato janë njohuri nga nënndërgjegjja dhe rezultat i mosmendimit të qëllimshëm.

Dushi dhe ecja mund të jenë përvoja medituese dhe mundësi për introspeksion dhe reflektim.