Ka shumë arsye pse mund të dëshironi të fshini një aplikacion të njohur nga telefoni i tyre – dhe nuk jeni vetëm.

Aplikacionet e njohura të mediave sociale Instagram, Facebook dhe Snapchat ishin më të kërkuarit në Internet nga njerëzit që kërkonin t'i fshinin ato aplikacione gjatë gjashtë muajve të fundit, sipas një analize të tendencave të kërkimit nga website i sigurisë kibernetike VPNOVeview.

Gjatë asaj periudhe, kishte më shumë se 900,000 kërkime për mënyrën e "fshirjes" ose "çaktivizimit" të Instagramit.

Ky ishte më shumë se dyfishi i numrit të kërkimeve për fshirjen ose çaktivizimin e Facebook, për të cilin VPNOverview tha se ishte aplikacioni i dytë me më shumë kërkime në analizën e tij, me mbi 385,000 kërkime gjatë gjashtë muajve.

Raporti analizoi vëllimin e kërkimit për termat që lidhen me fshirjen ose çaktivizimin e aplikacioneve të njohura duke përdorur website keywordtool.io dhe të dhënat nga kompania e analitikës së web Similarweb. Këto pesë aplikacione u shfaqën më shpesh:

• Instagram (900,120 kërkime)

• Facebook (385,410)

• Snapchat (217,400)

• Twitter (92,490)

• Telegram (24,819)

Nga njëra anë, është e arsyeshme që Instagram dhe Facebook – që të dyja janë në pronësi të Metës – do të kishin më shumë njerëz të interesuar për t'i fshirë ato, sepse tashmë janë në telefonat e shumë njerëzve.

Instagram, për shembull, ishte aplikacioni i dytë më i shkarkuar i vitit 2022, me më shumë se 548 milionë shkarkime globale – pas 672 milionëve shkarkimeve të TikTok, sipas BusinessofApps. Aplikacioni nuk rrezikon të zhduket së shpejti.

Por platformat kryesore të Meta-s panë rritje të përdoruesve në stanjacion dhe rënie të angazhimit në vitin 2022. Dhe në vitet e fundit, sondazhet kanë treguar mosbesimin në rritje  ndaj platformave të njohura të mediave sociale për çështje si dezinformimi, ngacmimi kibernetik, mashtrimet, shqetësimet për privatësinë dhe të dhënat.