Përveçse për aktorët dhe filmat e preferuar, Oscars është një ngjarje ku pamja, look-u, stili dhe paraqitja e personazheve i jep një kuptim mjaft të veçantë, dhe na bënë ta shohim me mjaft kuriozitet.

Me elegancë, shpesh edhe të ekzagjeruar, look-u i përshtatet skenës apo ngjarjeve vjetore.

Nga ky vit këto janë përzgjedhur si paraqitjet më të mira, ose siç emërtohen the best looks: