Edukimi seksual fokusohet aq shumë tek shtatzënia, riprodhimi dhe menstruacionet saqë kënaqësia lihet jashtë.

Mund të ketë disa fusha të reja kënaqësie në horizont për ju.

Klitorisi është më i madh se sa mendoni

Klitorisi është i mbushur me fibra nervore, siç e dinë shumë njerëz, edhe pse ka më shumë se sa njerëzit menduan fillimisht. Shkencëtarët mësuan për herë të parë në tetorin e kaluar se klitorisi i njeriut ka mbi 10,000 fibra nervore. Më parë mendohej se kishte rreth 8000, gjë që bazohej vetëm në një studim të bërë në vitet 1970 mbi lopët.

Seksiologia e njohur Rachel E. Gross thotë se klitorisi nuk është vetëm një 'majë bizeleje' që shohim nga jashtë:

“Është një organ i gjerë që rrethon vaginën dhe uretrën, dhe është pjesë e asaj që ne e njohim si pika G”.

Edhe kështu, kur bëhet fjalë për stimulimin seksual, Gross thotë se njerëzit priren të përqendrohen te glasi i klitorisit, pjesa që mund të shohim dhe prekim. Ajo që ia vlen të eksplorohet, megjithatë, është se si mund të stimuloni pjesë të tjera të klitorisit duke ndryshuar rutinën tuaj të masturbimit ose duke provuar pozicione të reja seksuale. Këto teknika mund t'ju ndihmojnë të arrini të gjitha mbi 10,000 fibrat nervore.

Pika juaj G mund të mos ju japë orgazma

Pika G është parë prej kohësh si një lloj butoni magjik për të inicuar orgazmën, por  nuk është kështu mënyra se si funksionon trupi. Në fakt është më shumë si një zonë. 

Në realitet, zona e pikës G është mikpritëse e një morie indesh dhe gjëndrash që, kur stimulohen, mund të kenë disa rezultate emocionuese. Por çdo trup është i ndryshëm. "Ju mund të duhet të provoni shumë gjëra për të parë se çfarë funksionon për ju dhe mos prisni një shpërthim të madh," thotë Gross. "Nëse mund të hyni pa pritshmëri dhe të hiqni mitin për pikën G dhe në vend të kësaj, thjesht hyni me një mendje të hapur, mendoj se kjo do të çojë në një marrëdhënie shumë më të mirë.

Sperma mund të ndikojë në ekuilibrin tuaj të pH

Aciditeti i vaginës do të thotë që bakteret mbrojtëse mund të ekzistojnë në mënyrë të qetë, dhe gjithashtu e bën atë të papërshtatshme për bakteret që nuk i dëshironi. Çdo gjë themelore që ul aciditetin e vaginës – sperma mund të jetë një nga këto gjëra – mund t’ju bëjë më të ndjeshëm ndaj llojeve të baktereve që nuk dëshironi, thotë Gross. Kuptimi i kësaj mund t'ju ndihmojë të jeni në harmoni me mënyrën se si seksi pa prezervativ ose me partnerë të rinj ndikon në mikrobiomën tuaj dhe shëndetin e përgjithshëm vaginal.

Libido-ja (epshi, eksitimi, tensioni seksual) juaj luhatet me ciklin tuaj

Nuk do të jeni të eksituar gjatë gjithë kohës, dhe kjo është krejtësisht normale. Në fakt, jeni më të ngarkuar erotikisht kur jeni rreth ovulacionit, kur estrogjeni dhe testosteroni janë në pikën e tyre më të lartë në ciklin tuaj. Eksitimi mund të jetë më i ulët në ditët para menstruacioneve, nëse jeni vërtet të stresuar dhe nëse jeni duke marrë medikamente të caktuara.

“Para se të etiketoni veten si të thyer ose të pamjaftueshëm seksualisht, mbani mend se po ndodhin të gjitha këto inpute të tjera mjedisore,” thotë Gross. "Mendoni nëse ka gjëra hormonale ose kimike që po bëni që mund t'ju ndikojnë në një farë mënyre." 

Në fund të fundit, sa më shumë të mësoni për trupin tuaj, aq më shumë fuqi keni mbi shëndetin dhe kënaqësinë tuaj.