Nick Cannon është po aq i njohur për numrin e fëmijëve të tij aq sa është edhe për punën e tij, si prezantues i America's Got Talent dhe The Masked Singer. Ai është baba i 12 fëmijëve.

Cannon ka 12 fëmijë me gjashtë gra të ndryshme: binjakët 11-vjeçarë Monroe dhe Moroccan me Mariah Carey; Golden Sagon 6-vjeçar, 'Powerful Queen' 2-vjeçare dhe Rise Messiah 6-muajshe me Brittany Bell; Onyx Ice Cole 6 muajsh me LaNisha Cole; binjakët 1-vjeçarë Zion Mixolydian dhe Zillion Heir dhe Beautiful Zeppelin 4-muajshe me Abby De La Rosa; Halo Marie 3 muajshe me Alyssa Scott; dhe Legendary Love 8-muajshe me Bre Tiesi.

Megjithatë, në një bisedë me Thembi Mawema të "The Shade Room", Cannon zbuloi se ka një ish-të dashur me të cilin ai nuk ka fëmijë dhe ndonjëherë e gjen veten duke pyetur veten se si mund të kishte qenë: këngëtarja dhe aktorja Christina Milian, me të cilën ai u lidh pas xhirimeve të komedisë romantike të vitit 2003, "Love Don't Cost a Thing".

“Më kujtohet kur mësova se ajo ishte shtatzënë”, tha ai. "Isha shumë i lumtur për të. Mbaj mend që ne u dashuruam të rinj, por kemi folur edhe për fëmijët. Në fund, universi na jep atë që na duhet."