Ditën e sotme njerëzit në mediat sociale kanë ngritur një pyetje: Mos ndoshta ndaj Top Chanel do sjellë mbylljen e parakohshme të Big Brother? 3 ishin arsyet e kësaj teorie:

- Së pari, nuk u publikuar promo e spektaklit të sotëm siç ndodh gjithmonë.

- Së dyti, në shtëpi nuk ishte dërguar asnjë zarf lidhur me lojërat e javës siç ndodh në çdo fillim jave.

- Së treti, familjarët e banorëve janë të shqetësuar për jetën e tyre. Edhe pse publikisht nuk ka pasur reagime, ka zëra që thonë se shumë kanë kërkuar daljen e familjarëve të tyre. 

Sonte, Arbana u ka bërë me dije banorëve çfarë ka ndodhur dhe secili prej tyre do vendosë vetë nëse do vazhdojë rrugëtimin. Duke garantuar sigurinë e plotë të tyre, Arbana tha se produksioni ka vendosur ta çojë deri në fund këtë format.

"Kemi vendosur të gjejmë forcën dhe të shkojmë në shtëpinë e miliona shqiptarëve. Sot këtë reality show t'ia dedikojmë të ndjerit dhe ta ndajmë këtë lajm edhe me banorët sepse ngjarja ka ndodhur pranë shtëpisë së tyre që është shtëpia më e sigurtë në Shqipëri. Jemi kujdesur që shtëpia të jetë e sigurt. Është detyra jonë të ndajmë me ta çfarë ka ndodhur dhe të kërkojmë të reflektojnë dhe të marrin një vendim nëse duan ta vazhdojnë rrugëtimin. Është një nga momentet më të vështirja ndarja e këtij lajmi, por është e domosdosshme. Shpresojmë që bashkë me ne ta çojnë deri në fund këtë rrugëtim bashkë me ne."- tha Arbana.

Kujtojmë se produksioni vendosi shtyrjen e reality-showt me një muaj, duke lajmëruar finalen në 6 maj.