Edhe pse ndonjëherë është e vështirë të pranosh që nuk funksionon, nuk duhet të shqetësohesh, sepse ka shumë gjëra të mira që një divorc mund të sjellë në jetën tënde. Më mirë një divorc i dhimbshëm, se një martesë e keqe apo jo?

Do të keni një shans më të mirë për të gjetur të duhurin

Nëse mendoni se martesa juaj është bërë mbytëse, një divorc mund t'ju ndihmojë të pastroni rrugën për të gjetur partnerin e duhur në të ardhmen.

Ju mund t'i kushtoni energjinë tuaj rritjes suaj personale

Nëse qëndroni në një martesë jo të shëndetshme për një kohë të gjatë, mirëqenia juaj emocionale është gjithmonë në rrezik. Kjo dhimbje mpirëse mund t'ju japë ndjenjën se keni filluar të humbni veten. A ju kujtohet hobi juaj i vjetër apo gjërat që dikur ju sillnin kënaqësi? Nëse përgjigjet tuaja janë "JO", ndoshta është koha për të bërë disa ndryshime në jetën tuaj personale.

Do të ndjeheni më të lumtura

Kur dilni nga një martesë e keqe, mund të humbni një bashkëshort, por në të vërtetë fitoni lumturinë. Jeta është shumë e shkurtër për ta humbur atë te njerëzit kontradiktorë dhe në marrëdhënie jo të shëndetshme. Dhe nëse mendoni se martesa juaj po ju bën të ndjeheni të paplotësuar dhe të pakënaqur, është përfundimisht koha të largoheni.

Edhe fëmijët tuaj do të jenë më të lumtur

Shumë çifte e kuptojnë që janë të pakënaqur dhe prapë vendosin të qëndrojnë të martuar "për hir të fëmijëve". Por kjo është një ide me të vërtetë e keqe. Fëmijët mund të dëgjojnë argumentet tuaja dhe vazhdimisht mund të ndjehen të stresuar nga tensioni në martesën tuaj të pakënaqur. Madje, ata mund të krijojnë një ide të gabuar rreth asaj se çfarë është një marrëdhënie e shëndetshme, gjë që mund të çojë në probleme të mëdha në jetën e tyre personale në të ardhmen.

Shëndeti juaj mund të përmirësohet

Shumica e njerëzve besojnë se martesa mund të forcojë shëndetin tuaj, por në rastin e një martese të keqe kjo nuk funksionon fare. Përkundrazi, një martesë e pakënaqur, e mbështjellë nga konflikti mund të jetë më e keqe për ju, sa e shëndetshme. Studimet konfirmojnë që të jetosh në një shtëpi me konflikte mund të jetë po aq e dëmshme fizikisht sa pirja e tepërt e duhanit ose stresi në punë. Pra, nëse ende nuk jeni ndarë me burrin tuaj që nuk është "gjysma jote më e mirë", mbani mend se keni një rrezik të shtuar për sëmundje të zemrës, kancer, artrit, diabet dhe një sistem imunitar më të dobët.

Do filloni të dukeni më mirë

Edhe nëse nuk keni ndërmend të ndiqni një dietë ose të bëni botox pas divorcit, prapë mund të vini re disa ndryshime të papritura në pamjen tuaj. Shumë njerëz pranojnë se ata u transformuan me forcë nga brenda sepse filluan të ndjehen më mirë dhe më të gjallë, sidomos pas ndarjes...

Pse jo, mund të keni një pension më të lartë

Rrallëherë shpëtojmë nga një martesë pa shpenzime. Sidoqoftë, një divorc në të vërtetë mund të jetë i dobishëm financiarisht për ju në planin afatgjatë. Disa studime dëshmojnë se gratë e divorcuara që nuk martohen përsëri shpesh kalojnë një pleqëri më të mirë. Pas një divorci, ato zakonisht përqendrohen në karrierën e tyre dhe punojnë më shumë orë sesa dikur. Të gjitha këto rezultojnë në fitime më të larta, çka i ndihmon gratë të japin kontribute më të mëdha në llogaritë e pensionit.